Onze bakkers zijn tots op hun vak. Ze beginnen dan ook al vroeg met de voorbereidingen voor het najaarsassortiment. Natuurlijk is niet alleen het inkopen van de juiste grondstoffen belangrijk, maar ook het optimaliseren van het bakproces. Al in september beginnen we de eerste ideeen voor het najaar uit te werken in de bakkerij, zodat we er zeker van zijn dat de klant kwaliteit van de bovenste plank krijgt geboden.

DE ROOMBOTER AMANDELKRANS
Het maken van een roomboter amandelkrans is echt vakwerk dat begint bij het bladerdeeg of korstdeeg. We selecteren de juiste bloem en boter voor een uitstekende bladerende werking, want dat zorgt voor een heerlijke krokante ‘bite’.
Voor de vulling gebruiken we pure amandelspijs.Voor het bakken bestrijkt de bakker de kransen nog even met ei en als ze dan uit de overn komen, is het goudgele meesterwerkje helemaal af.

DE KERSTSTOL
De basis van een lekkere kerststol ligt bij de bloem. Deze bloem kenmerkt zich door de zeer goede eiwitten, waardoor het deeg de vulling goed kan dragen. Belangrijk daarbij is dat de bakker de krenten en rozijnen precies lang genoeg laat wellen, zodat de vruchten niet te hard blijven, maar ook niet kapot gaan bij het mengen. De spijs wordt in het deeg gevouwen; een precies werkje dat met de hand gebeurt. Dan wordt de stol met z’n kenmerkende vorm gebakken tot een luxe brood.

OLIEBOLLEN
Ook de oliebollen komen er weer aan. Het maken van goede oliebollen vergt veel discipline. Het is heel belangrijk om precies lang genoeg te kneden, zodat het beslag een optimale elasticiteit krijgt. Hierdoor worden de oliebollen niet alleen erg mals, maar omsluiten ze de vulling ook mooi. Het bakken is de laatste belangrijke stap. De kunst is om de bol op tijd om te draaien zodat beide kanten mooi bruin worden en zeker niet te donker. Zo wordt een goede oliebol luchtig, niet veten heeft hij bovendien een mooi knapperig korstje. Vanaf de Kerst kunt u bij ons weer terecht voor de lekkerste bollen.

ANDERE TIPS
De Kerststoet: om je vingers bij af te likken. Krentenbrood gevuld met amandelspijs, gele room, heerlijke kersen en een snufje kaneel.

Kerstboomtaart: Heerlijk gevuld met moccacreme, creme of slagroom.

PANETTONE
Heerlijk gevuld brood van Italiaanse afkomst.

KERSTSTER
Gemaakt van stollendeeg. Leuk op tafel. Zet er een een fles wijn in.

CHRISTIAAN, DE ECHTE BAKKER
Niet zomaar een bakker

In 1967 besloot een aantal bakkers om elkaar te versterken door ervaringen, recepturen en vakkennis uit te wisselen. Deze club groeide uit tot het Echte Bakkersgilde.

Een bakker is pas een Echte Bakker als hij een proeve van bekwaamheid aflegt en zich continu bewijst om het keurmerk te mogen blijven dragen. Jaarrond wordt gecontroleerdof zijn producten en winkeluitstraling voldoen aan de kwaliteitseisen van het Gilde. Echte Bakkers zijn bakkers met ambitie: de ambitie om steeds beter te worden.

We zijn trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here