Op zondag 24 juni vond de Finale Jonge Solisten 2018 plaats, in De Borenburg in Voerendaal. De Finale wordt elk jaar georganiseerd door de Limburgse Bond Van Muziekgezelschappen. Jonge muzikanten die gedurende het hele jaar hoge punten behalen op de lokale solistentoernooien mogen meedoen. Deze keer deden maar liefst 51 solisten en 3 ensembles mee, waaronder ook een aantal muzikanten van Harmonie St. Cecilia.

Saxofoon

Het juryteam bestond uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein. Zij beloonden saxofoniste Milou Lemmens met maar liefst 94 punten! Daarmee behaalde zij de 2e plek in de 2e divisie. Het saxofoonkwartet met Milou, Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Jarred Vossen (collega-saxofonist bij Fanfare “de Maasoever”) deed het ook super: 88 punten en de winnaars van de 2e divisie voor ensembles!

Muzikanten

Bovendien is het bijna vakantie en dus zijn alle muziekexamens inmiddels voorbij! St. Cecilia mocht deze geslaagde muzikanten feliciteren: Menno Pernot (D-examen op trombone), Olaf Renes (D-examen op xylofoon), Sophie Mangham (C-examen zang) en Ilja Renes (A-examen op hoorn)!

Foto: Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here