Chantal Arntz weet haar biljartkeu wel te bespelen. Zij is niet alleen een formidabel biljart(ster), maar sinds februari 2018 ook Arbiter in twee sterren. Anders genoemd, district arbiter. Zij mag arbitreren, Libre, driebanden klein, bandstoten en kader.

NK Bandstoten

Door heel Nederland zijn er wedstrijden geweest tussen vele Arbiters om zich te plaatsen voor deelname aan het toernooi Nederlands Kampioenschap bandstoten 2018. Dit toernooi werd gehouden op 6, 7 en 8 juli jl. in de Sportfoyer de Hazelaar Rosmalen. Een NK is altijd met 8 deelnemers en Chantal heeft zich weten te plaatsen. Het achttal bestond uit 2 dames en 6 heren. Chantal wist 5 partijen te winnen en 2 te verliezen.

Toen kwam de grote druk, een druk waar Chantal altijd wel mee om weet te gaan en de tegenpartij zenuwachtig maakt. Een druk die nog erger werd toen ze voor stond, ze moest alléén nog deze partij winnen, alléén dat zat in haar hoofd om Nederlands Kampioen te worden. En dat tegen de nummer een.

Uiteindelijk wist ze de beslissende bal te maken, het beslissende punt uit 31 van een zenuwslopende wedstrijd. Haar tegenstander Jack Dudink moest 51 punten maken en stond op 27 toen Chantal hem de laatste fatale stoot uitdeelden.

Chantal een ware kampioen in 17 beurten met een moyenne (gemiddelde) van 1,83.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here