Het Burgemeester Kotenplein (plantsoen), het Jac. Cramersstraatje (op de groenstrook tussen Beekstraat en het tenniscomplex) of de Dijk (tussen Veerstraat en steenweg, vlakbij de veerpont). Dat zijn de drie locaties in Grevenbicht die in aanmerking komen voor de aanleg van een jeu – de – boulesbaan.

Het initiatief komt van een groepje ouderen die bij de dorpsraad aanklopten voor hulp bij de aanleg van een jeu-de-boulesbaan. De dorpsraad van Grevenbicht verspreidt de komende weken enquêteformulieren bij omwonenden van de drie plekken om mensen naar hun mening te vragen. “Het is wel belangrijk dat dit initiatief wel draagvlak heeft bij de bewoners van Grevenbicht”, meldt Ger Theelen, die vice-voorzitter is van de dorpsraad Beeg-Papenhoave-Sjipperskerk.

Als de buurtbewoners tegen de aanleg van een jeu-de-boulesbaan zijn, gaat het plan niet door. Dit is voor de zomervakantie het geval geweest, toen de eerste optie voor een baan -aan de Dr. Duysenslaan- tegengehouden werd door buurtbewoners daar, vertelt Theelen. “In juni / juli hebben we daar ook een schriftelijke enquête gehouden. Buurtbewoners hebben toe ‘nee’ gezegd, omdat ze vreesden dat de jeu-de-boulesbaan een hangplek voor ouderen zou worden. Ze hadden geen behoefte om de hele dag mensen voor hun voordeur te hebben hangen. Dat idee vonden ze niet plezierig.”

Dus probeert de dorpsraad het initiatief nieuw leven in te blazen op een andere plek. Theelen verwacht half oktober de resultaten te hebben van de enquête. Hoe lang het dan nog duurt voordat de baan echt een feit is, is onduidelijk. Theelen gokt erop dat de Grevenbichtenaren mogelijk op zijn vroegst in het nieuwe jeu-de-boulesseizoen een balletje kunnen gooien

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here