Kent u het oude volksverhaal “een koude kermis” dat zich in Nieuwstadt afspeelt en waarom daar de bijnaam ‘foetelaers’ ? Hebt u ooit gehoord van Zotte Winand uit Elsloo en wie was Trijntje van Sittard in Roermond? Kom naar deze expositie in Podiumkerkje Grevenbicht waar Stichting Docete uit Houten twintig oude volksverhalen tussen Roermond en Vaals presenteert.

Oude verhalende volkswijsheden, opnieuw verwoord door Hiekelien van den Herik en uitgebeeld in twintig schilderijen door de kunstenaar Eric Wijnands uit het Zuid-Limburgse Maastricht. Deze verhalen, van mond op mond doorgegeven aan opeenvolgende generaties, zijn in een wandelgids (9,95 euro) vastgelegd waarmee u deze zomer op pad kunt gaan. Zo leidt Zotte Winand u door het fraaie historische centrum van Elsloo.

De schilder Eric Wijnands is op deze expositie in Podiumkerkje Grevenbicht niet alleen aanwezig met een betoverende wereld van vreemde krachten en mythische figuren; hij brengt tevens een selectie van zijn omvangrijk karakteristieke oeuvre mee dat hij in de afgelopen 30 jaar voor Stichting Docete maakte.

Podiumkerkje Grevenbicht. Openingstijden: vrijdag 12 t/m zondag 14 april, telkens van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie wordt zaterdag 13 april om 14.30 uur officieel geopend en toegelicht door Geertje de Vries. De toegang is gratis.

E

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here