Uit aarde is een mens genomen… Dit beeld uit het boek Genesis tekent de mens in zijn schoonheid en kwetsbaarheid, altijd op zoek naar een weg om te gaan. Rond die kwetsbaarheid van het leven schilderde Corja Bekius (Heerenveen 1946) een reeks beelden bij liederen en teksten van Andries Govaart. Zij schildert over ziekte en dood; over scheuren en barsten, zoals die zich in ieder leven kunnen voordoen. Over oorlog en geweld. Maar ook over veerkracht en vertrouwen; over licht dat soms onverwacht over breuklijnen heen reikt of daarin oplicht. De schilderijen roepen op tot bezinning op de weg naar Pasen.

Corja Bekius schrijf graag gedichten. Een liedtekst kan een schilderij oproepen, maar een schilderij kan ook een gedicht of lied wekken. In de wisselwerking raken woorden, beelden en muziek elkaar op een dieper niveau. Zo werkt Corja graag ‘in de speelruimte tussen kunst en kerk’. ‘Uit Aarde’ is opgedragen aan haar man Maarten Menken, die op Palmzondag 2016 overleed.

De expositie start op zondagmiddag 24 maart en is ook toegankelijk vanaf vrijdag 29 t/m zondag 31 maart. Steeds van 14.00 uur tot 17.00 uur. Niet op werkdagen. Zondagmiddag 24 maart geeft Corja Bekius zelf een toelichting op deze expositie. Gratis entree; een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Podiumkerkje Grevenbicht, H. Kruisstraat 30.

FOTOBIJSCHRIFT:

In gedachten verzonken, acryl op doek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here