Ondanks dreigende luchten werd er stipt om 12.30 uur vertrokken voor een schitterende fietstocht langs de Nederlandse en Belgische Maasoevers. Onder leiding van Theo die er wederom in geslaagd was om ook dit jaar een zeer boeiende tocht uit te zetten.

De steven werd zuidwaarts gewend en voor het veer in Berg a/d Maas bereikt werd, werden we al getrakteerd op een eerste regenbui. Het verdere verloop liep via Meeswijk en Vucht langs het monument van het neergestorte vliegtuig. Hier werd even een moment stil gehouden en Theo gaf uitleg over het ongeluk dat deze ten deel was gevallen.

Verder werd gegaan richting eerste stop de Ponderosa in Kotem. Hier werd genoten van koffie en meer. (De vlaai was gratis). Op naar Elsloo ging het toen door mooie natuur van de heringerichte Maasoevers. Aangekomen bij de Dikke Stein werd aangelegd voor de tweede stop. Deze duurde langer dan gepland omdat er hier wederom vanuit de geopende hemel sluizen een plens water naar beneden kwam. Daarna werd koers gezet richting Grevenbicht. Langs de Ur door oud Urmond.

Het was ondanks de onzekere meteorologische toestanden een mooie tocht om aan deel te nemen. Hiervoor Theo hartelijk dank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here