Toen het Gabriëlfonds enige tijd geleden besloot de stichting op te heffen, behoorde het toekomstig beheer van haar beide monumenten tot de voornaamste zorgpunten. Een aantal mogelijkheden diende zich aan, maar uiteindelijk werd besloten de hulp in te roepen van de Heemkundevereniging Bicht. Deze heeft zich vanuit haar taak om historische waarden in het dorp in stand te houden, bereid verklaard ook de twee bronzen beelden van De Zawpens en De Gawstrèkker onder haar hoede te nemen.

Contact

Via dit bericht wil het voormalige bestuur van het Gabriëlfonds iedereen in kennis stellen van de definitieve overdracht. Het fonds heeft volledig afstand gedaan van zeggenschap en verantwoordelijkheden. Voor alle zaken betreffende de twee beelden dient vanaf heden contact te worden opgenomen met de HVB. Wel is een bedrag beschikbaar gesteld waarmee regulier toekomstig onderhoud de eerstkomende jaren kan worden uitgevoerd. Laat ons hopen dat ernstige aanslagen van vernieling of poging tot diefstal – zoals het Gabriëlfonds tot twee keer toe heeft moeten meemaken – de HVB bespaard blijven.

Boekje

Het Gabriëlfonds heeft bij haar afscheid een boekje uitgegeven over de geschiedenis van het fonds. Verlucht met talrijke foto’s wordt verhaald van een bescheiden idee dat dankzij kameraadschap en gemeenschapszin geleid heeft tot een aantal fraaie resultaten.

Er is nog een tiental boekjes beschikbaar voor de vrije verkoop. Prijs 5 euro. Te verkrijgen bij Jo van der Sluijs, Heilig Kruisstraat 52. Nog snel iets voor onder de kerstboom?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here