Afgelopen woensdag werd de infobijeenkomst over het Reanimatienetwerk in BS De Kingbeek zeer druk bezocht. Bijgaande foto’s geven een goede impressie van de inzet van ambulance, brandweer en EHBO-ers.

Hartstilstand

Een hartstilstand gebeurt in 75% van de gevallen in de thuissituatie en verder op het sportveld, op het werk of gewoon onderweg. Meer burgers moeten een hartstilstand kunnen herkennen, weten hoe en wanneer 112 te bellen en kunnen reanimeren. Een hartstilstand herkennen en het eerste optreden kunnen een leven redden, voordat de opgeroepen professionals arriveren en het werk overnemen.

Hierbij nodigen wij alle inwoners van Grevenbicht en Obbicht uit om deel te nemen aan een korte reanimatietraining, die wordt afgesloten met een certificaat.

Datums reanimatietraining

  • Ma 18 juni 2018: BS de Kingbeek  locatie, Grevenbicht
  • Wo 20 juni 2018: BS de Kingbeek  locatie, Grevenbicht
  • Di 26 juni 2018: BS de Kingbeek  locatie, Obbicht
  • Do 28 juni 2018: BS de Kingbeek  locatie, Obbicht

Aanvang is om 19.00 u en de eindtijd 22.00 uur.

Per avond kunnen 30 deelnemers inschrijven (eigen bijdrage € 5,00). Inschrijven: stuur een mail met de datum van uw voorkeur naar petra.schuffelen@hccnet.nl

Voor aanvullende informatie kunt u altijd contact opnemen via tel:  06 – 10772202.

Burger hulpverleners

Lokale verenigingen roepen om een goede infrastructuur, die begint bij de basis: het reanimatienetwerk. Doelstelling is het aantal burgerhulpverleners in Born, Grevenbicht en Obbicht en de omliggende dorpen te doen toenemen.

Aanvullende informatie over het reanimatie-netwerk ontvangt u tijdens de reanimatie-training. Kies een datum die u het best schikt en meld u aan!

Wij rekenen op veel aanmeldingen. Het rendement is maximaal als u met een investering van € 5,- en drie uurtjes een leven kunt redden.

Mede namens Frans Laumen, Jan Hendrikx en Petra Schuffelen.

Adressen:

  • BS de Kingbeek  locatie, Grevenbicht, Sint Catharinaplantsoen 4, 6127 BC Grevenbicht
  • BS de Kingbeek  locatie, Obbicht Sint Willibrorduslaan 1, 6125 BL Obbicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here