Dagblad de Limburger publiceerde onlangs een foto van een bijna 75-jarige mevrouw achter de toonbank van een piepklein winkeltje met de vraag of lezers haar herkenden en zo ja, waar zij haar winkel had. De foto is genomen in 1972. Mensen uit Grevenbicht hebben hierop gereageerd.

De mevrouw op de foto is Henriette Veeders-Savelkoul uit Grevenbicht. Haar winkeltje lag op Staai, tegenover het hoofdveld van V.V. Armada. Tant Jet, tante Jet van de Staai of ‘Jetje’ zou nog doorgaan tot haar 85ste.

Heb jij leuke herinneringen aan tant Jet? Laat het weten via beegpuntnl@gmail.com

Foto onder: zo ziet het voormalige winkeltje van Jetje op Staai er nu uit.

Reactie Wil Deuss

Ook ik heb mijn herinneringen aan tante Jetje. Aangezien mijn opa en oma haar buren waren, ben ik er uiteraard vaak geweest.

Bijgebleven zijn me nog altijd de grote ronde flessen met deksel vol snoep. Verder had ze de bekende Sibema ijsjes met wafels die je op meerdere plaatsen toen in Grevenbicht kon kopen. De ijsjes hadden rose en blauwe wikkels, waarvan de blauwe met chocolade heerlijk waren.

Wat ik me vooral herinner bij tante Jetje zijn haar handelen bij het afrekenen. Op een blocnote zette ze alle bedragen onder elkaar en telde vervolgens alles op. Letterlijk zei ze dan b.v. drie opschrijven, twee onthouden en noteerde de twee boven de bedragen.

Jammer dat deze nostalgische winkels verdwenen zijn. In een dorp hadden ze ook een fijne sociale functie!

Wil Deuss

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here