In het stroomgebied van de Kingbeek (Obbicht, Grevenbicht, Illikhoven en Vissersweert) wordt volop muziek gemaakt, denk alleen maar aan de harmonie orkesten, zangkoren,  pop-, drum- en big bands die in onze regio actief zijn.

Veel muzikanten in onze streek spelen al hun hele leven in deze verenigingen of maken zelfstandig, of in ander verband, muziek. Muziek is immers een gezonde liefhebberij voor je hele leven, het houdt je hersens fit en je blijft er sociaal actief door. Muziek maken kun je blijven doen tot op hoge leeftijd.

Ondergetekende uit Grevenbicht wil onderzoeken of er belangstelling is om in een seniorenorkest op een ontspannen wijze deze hobby uit te oefenen.

We willen beginnen met een muziekproject: geïnteresseerde muzikanten gaan repeteren voor een bijzonder concert in het voorjaar van 2019. Vervolgens gaan we bekijken of een permanent ‘Seniorenorkest de Kingbeek’ gewenst en haalbaar is. Inmiddels hebben al verschillende muzikanten interesse getoond. De repetities zullen naar verwachting nog dit najaar starten.

Het doel is om kwalitatief goede én goed in het gehoor liggende muziek te spelen tijdens  de repetities en concerten. Er zijn geen leeftijdsgrenzen en deelname is natuurlijk niet beperkt tot de ‘Kingbeek regio’. Verder zijn alle instrumenten welkom, dus ook strijkinstrumenten, key board, drums en (bas)gitaar bijvoorbeeld.

Het is niet de bedoeling om concoursmuziek te gaan spelen, ‘punten te gaan tellen’ en te gaan marcheren. De muziekkeuze gebeurt in overleg met de leden en wordt verantwoord uitgevoerd onder leiding van een ervaren dirigent. Te denken valt aan muziek uit de wereld van: film- en musical, bigband en dansorkest, maar ook popmuziek, licht klassieke stukken, marsen, walsen, polka’s en evergreens.

We hebben musicus Jo Savelkoul uit Obbicht bereid gevonden om het orkest te leiden. Jo is o.a. dirigent van het Senioren Orkest Onderbanken (Schinveld en omstreken), dat al zo’n 20 jaar bestaat. Hij kan hetgeen hier boven staat bevestigen vanuit de praktijk.

Bij belangstelling gelieve contact op te nemen met: Theo van der Knaap:  tel:06 23415808, e-mail: theo.knaap@home.nl.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here