14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

100 jaar Chel en weer ens gans get anges!

In Grevenbicht hebben het Senioren Orkest de Kingbeek en het gemengd kerkelijk zangkoor St. Caecilia de handen in een geslagen om een bijzonder concert te verzorgen op zondag 12 november vanaf 15.30 uur in het bekende Podiumkerkje. De dirigenten Jo Savelkoul en Catty Janssen hebben daartoe een aantrekkelijk programma samengesteld.

De titel: ‘100j Chel en weer ens gans get anges’ geeft al aan dat er zowel aandacht wordt geschonken aan het feit dat troubadour, schrijver en regisseur Chel Savelkoul in 2024 100j geleden is geboren, als aan de repertoire keuze van de twee verenigingen. Dit jaar is het bovendien 70 geleden dat het 1e Wereldvrijgezellencongres werd gehouden in Grevenbicht. Dit initiatief kreeg in de pers zo veel aandacht, dat het ons dorpje internationaal op de kaart zette.

Gezamenlijk worden d.m.v. een “kleine revue à la Chel Savelkoul” uitgevoerd: De troebadoer oet Beeg, het Vrijgezellenlied, De Bombardon, Langs de Maas en natuurlijk “Huër ich de Maas weer roesje”. Ook de dochter van Chel: Nicole Savelkoul verleent haar medewerking.

Het overige repertoire van dit concert is nog geheim, maar zal menigeen verrassen omdat het: ‘ens gans get anges’ is.

Entree: € 7,50 p.p. (de opbrengst komt ten goede aan het koor, het orkest en het kerkje). Kaarten: reserveringen@podiumkerkje.nl onder vermelding van “100 JAAR CHEL”

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

De Roepoepers

0

Daag & Nach

0

laatste nieuws