14.2 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Nog steeds onzekerheid over bestemming ‘schandplek van Grevenbicht’

Donderdag 13 augustus jl. stond er een artikel in Dagblad de Limburger. De titel was ‘Mooi en lelijk’. Met mooi werd het kasteel van Obbicht bedoeld en met lelijk het voormalige Bellevue in de nabijheid van het voetveer in Grevenbicht. Een ‘steen des aanstoots’, zo wordt het pand betiteld.

Zoals bekend werd het pand in de zomer van 2003 volledig verwoest door een grote brand. Degene die eigenaar was van de grond besloot om het gebouw helemaal opnieuw op te bouwen en er vervolgens een Italiaans restaurant in te beginnen. De plannen zijn echter nooit uitgevoerd.

De grondeigenaar bleek verdachte in een strafrechtelijk onderzoek van justitie dat nog steeds loopt. De gemeente Sittard-Geleen drong er vorig jaar bij justitie opnieuw op aan een eind te maken aan de slepende kwestie. Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op het pand en liet weten dat de eigenaar het tegen een reële prijs mag verkopen. De opbrengst gaat naar justitie. Aan de oproep van de gemeente om het pand te verkopen gaf de eigenaar geen gehoor. De kwestie zit muurvast.

En zo blijft een gouden kans om op dit knooppunt van fiets- en wandelroutes een goedlopende zaak te exploiteren onbenut. Nog erger is echter de desolate aanblik die je aantreft als je vanuit het voetveer Grevenbicht binnenkomt.  Inderdaad een schandvlek.

gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Inderdaad nog steeds onzekerheid , ik ben Peter Scheffer een van de mede-eigenaren . Het ligt erbij als een lelijk eendje terwijl het een prachtige zwaan had moeten worden . Het ligt zeker niet aan mij ik wil mijn deel wel verkopen voor een eerlijke prijs . Ik wil het zeker niet meer afmaken hoe de zaak ook uitpakt . Ik heb er geen zin meer in . Destijds was ik 48 ben nu bijna 60 . Dus gegadigden voor mijn deel mogen zich melden . Ik kan niet in naam van de andere eigenaren spreken daar is inmiddels al jaren geen contact meer mee .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws