In het Pinksterweekend (26 t/m 30 mei) zal de gezellige dorpskern van Grevenbicht-Papenhoven weer omgetoverd worden tot een waar feestparadies. Een grote kermis, diverse leuke attracties voor jong en oud en een feesttent vullen het Burgemeester Kotenplein. Ook de horecagelegenheden rondom het marktplein en de omliggende straten zullen deze dagen weer gevuld zijn met een uitbundige club feestvierders en levensgenieters.

Het gratis evenement, dat sinds enkele jaren in het kerkdorp georganiseerd wordt, staat al sinds de eerste editie als een huis. De samenwerkingen met de horecaondernemers en het diverse programma zal deze 4 dagen voor ieder wat wils te bieden hebben.

De feestmarathon zal dit jaar weer starten bij café Aurora, waar de heren van de Janse Bagge Bend op vrijdagavond al de sterren van de hemel zullen spelen. Op zaterdag wordt voor het eerst het feestpaviljoen geopend, waar de feestband Blizzert zal optreden

Natuurlijk mag ook de kermis niet ontbreken! Dit jaar worden alle registers opengetrokken en zullen de exploitanten de bezoekers weer alle dagen met open armen ontvangen! In samenwerking met deze exploitanten worden er ook diverse acties op touw gezet, om zo een bezoekje aan de kermis nog aantrekkelijker te maken. De kermis zal geopend worden op vrijdagmiddag 26 mei en zal tot en met dinsdag 30 mei te bezoeken zijn!

Op zondagmiddag is er op allerlei plekken wat te doen. Kom in het feestpaviljoen luisteren naar de bands Violet’s Tale en Nighthawker, die met een uiteenlopend programma zullen optreden, of neem plaats op een van de gezellige terrasjes rondom de markt. Later op de avond vullen de vinylklanken van DJ Tonnie’s Viniellie het gezellig knusse Aurora!

Maandag trekt de traditionele Pinksterprocessie weer door de rijkversierde straten van Grevenbicht-Papenhoven, waarbij diverse deelnemersgroepen en verenigingen acte de presence geven. Ieder jaar weer een hoogtepunt waar het complete dorp naartoe leeft!

Rond het middaguur is het kermismuziek geblazen bij café Aurora en start er een polkamarathon in het feestpaviljoen op het Burgemeester Kotenplein, aangevuld met de hippe klanken van DJ Fiasco! Café-zaal Oos Hoes zal deze dag de aanwezigen ook verblijden met een zeer gevarieerd programma van bands en acts, waarbij zeker het terras weer lekker gevuld zal zijn!

Saamhorigheid, gezelligheid en gemeenschapszin zijn drie kernwoorden die ‘Beeg’ vertegenwoordigen en dat laten de inwoners zeker met Pinksteren volop blijken! Kom gerust langs, je wordt met open armen ontvangen. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Kortom; heerlijk vertoeven in het Pinksterweekend langs de Maas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here