4.5 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

50 jaar lief en leed: Jean en Jeanette Thevissen

Deze week is het precies een halve eeuw geleden dat Jean (73) en Jeanette Thevissen – Ruber (71) elkaar in de Catharinakerk van Papenhoven – Grevenbicht het jawoord gaven ten overstaan van pastoor Schreurs.

De beide feestelingen en hun familie herdenken dit heuglijke feit op zaterdag 28 mei wanneer om 15.30 uur in hetzelfde godshuis een plechtige eucharistieviering uit dankbaarheid zal worden opgedragen door pastoor Kerkhofs, met vocale omlijsting door Dameskoor St. Catharina. Uiteraard zullen ook hun twee kinderen en vier kleinkinderen delen in de feestvreugde. In de avonduren -van 19.00 tot 20.30 uur- vindt in zaal Aurora aan de Raadhuisstraat de receptie plaats die voor iedere belangstellende toegankelijk is. De kanonniers van schutterij ‘Het Heilig Kruis’ zullen via daverende kamerschoten kond doen van het gouden huwelijksfeest.

Rotem-Beeg

De wieg van de gouden bruidegom stond in het Belgische Rotem, pal tegenover Beeg. Tijdens een kermisbezoek aan Beeg begin vijftiger jaren kreeg de ontmoeting met Jeanette gestalte en sloeg de vonk meteen over. De gouden bruid was toentertijd onder meer werkzaam in het café en op de boerderij en wist dus van aanpakken.

Jean Thevissen ging al op 15-jarige leeftijd aan de slag in een houtzagerij in zijn woonplaats. Tijdens zijn zware loopbaan was hij als grensarbeider onder meer werkzaam in de zinkwitsector, het (ondergronds) mijnbedrijf, de steenfabricage en de automotive branche. In 1978 kreeg Jean noodgedwongen de staat van WAO’er vanwege zijn bovenmatige inspanningen. Hij geniet nu al ruim een kwart eeuw van zijn pensioen, maar van vrije tijd is geen sprake. Huize Thevissen aan de Steenweg 11 is namelijk omgeven door een schitterende sier- annex moestuin, inclusief kweekkas waar Jean en ook Jeanette veel tijd en energie in steken. Verder toont de gouden bruidegom ruime interesse in de voetbalsport (België blijft zijn favoriet). Jeanette hanteert regelmatig met veel verve de rappe breinaalden.

De beide feestelingen houden tevens van een uitje, want zij ondernemen bij tijd en wijle graag een vakantiebusreis naar en door Europese landen.

Bezoek van Beatrix

Een memorabel moment uit de vijftigjarige echtvereniging van Jean en Jeanette Thevissen blijft het bliksembezoek van Koningin Beatrix. Dit geschiedde in 1993 toen hun woonhuis geheel blank stond als gevolg van de Maasoverstroming. De vorstin deed toen ook Beeg aan om zich op de hoogte te stellen van de situatie. Dit bezoek vond amper twee weken na het overlijden van hun 28-jarige dochter Marie-Louise plaats, een dieptepunt in het leven van het gezin. Maar door hun opgewekte aard beleven Jean en Jeanette het leven (weer) van de zonnige zijde en mede daarom zullen zij op 28 mei de bloemetjes uitbundig buiten zetten, samen met hun familie en vrienden. Proficiat!

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws