In onze bijdrage over de Jaarrekening 2021 en 2e Programmarapportage 2022 heeft raadslid Jos Schlössels uitvoerig stilgestaan en aandacht gevraagd voor onze inwoners met hun gezinnen die als gevolg van de alsmaar stijgende energieprijzen financieel in de problemen komen of zelfs al zitten.

Met de herfst en winter in het vooruitzicht maakt de CDA fractie daar grote zorgen over. Daarbij komt nog eens dat de kosten voor het dagelijkse levensonderhoud met ruim 10% zijn gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Ook konden wij in de media lezen dat het goedkoper tanken in buurland Duitsland per 1 september a.s. eindigt. Dat zorgt voor heel veel inwoners van onze gemeente voor veel onzekerheid gepaard gaande met de nodige stress.   

Het kabinet heeft onlangs besloten de reeds bestaande (en in Sittard-Geleen   reeds uitgekeerde) energietoeslag van € 800 met € 500 te verhogen naar in totaal € 1.300. Inwoners hoeven hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Er komt nog nadere berichtgeving vanuit de overheid hoe een en ander afgehandeld kan worden. 

Huishoudens die niet in aanmerking komen voor de energietoeslag maken mogelijk aanspraak op een gedeeltelijke compensatie van de energiekosten. Als CDA fractie hopen wij van ganser harte dat deze toeslagen voor enige lastenverlichting gaan zorgen in deze toch al voor veel inwoners bitter dure tijden.

Reden voor Jos Schlössels het college te vragen of deze extra toeslag van € 500 nog vóór de jaarafrekening in het 4e kwartaal uitgekeerd kan worden.

Hartelijke groet,

Namens de CDA fractie,

Jos Schlössels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here