Albert Heijn (AH) stopt na 65 jaar met de papieren koopzegels, die in een boekje geplakt moesten worden. Met ingang van 1 juni kunnen klanten digitaal sparen. Klanten die incomplete zegelboekjes hebben, kunnen tot het eind van het jaar nog verder sparen om die vol te maken.

Een vol boekje heeft € 49,- gekost en levert € 52,- op. Een rente van 6%. Die relatief hoge rente hanteert AH tot op de dag van vandaag. Dat percentage blijft gelden als digitaal wordt gespaard. Vorig jaar introduceerde AH al digitaal sparen met de verschillende spaaracties.

Dat gebeurt via de app. Vanaf 1 juni kunnen klanten met een persoonlijke Bonuskaart de vertrouwde koopzegels digitaal sparen. In verband met de coronacrisis was het sparen van zegels tijdelijk helemaal stopgezet. Een lopende actie voor het sparen van zegels voor vershoudbakjes werd eind april hervat.

Introductie versneld door coronacrisis

De papieren koopzegels komen vanaf 1 juni ook weer terug, al is het dus maar voor even. Volgens een woordvoerder van AH was het concern al bezig met het digitaliseren van de koopzegels, maar is de introductie van het digitaal sparen wel versneld door de coronacrisis, waardoor contact zoveel mogelijk vermeden wordt.

Het sparen van de koopzegels kan vanaf volgend jaar alleen nog als mensen een bonuskaart hebben. Daarmee staan de zegels ook echt op naam van de klant. AH vindt dat belangrijk aangezien de zegels een waarde vertegenwoordigen.

Andere spaaracties, zoals voor de Efteling of producten, blijven voorlopig zowel digitaal als fysiek bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here