Voor het uitreiken van de Amezjuurpries 2018 togen penningmeester Arjo Willems en secretaris Jo van der Sluijs naar muziekkapel Eige Wies van Schipperskerk. Dit jaar ging de prijs naar Martijn van den Berg, wonend op Staaij en trombonist bij deze kapel. Martijn heeft zich tijdens de carnavalsdagen actief gepresenteerd in Beeg. Maar ook in de voorafgaande dagen was hij al actief, zij het niet als muzikant, maar als hulpkracht bij het opbouwen van de bühne die het Gabriëlfonds elk jaar in zaal Aurora verzorgt. Een echt verenigingsmens.

Helaas kon Martijn de prijs, die tijdens het Gawstrèkke bekend wordt gemaakt, niet ter plekke in ontvangst komen nemen. Een dag eerder had hij bij het afstappen van de wagen waarmee aan de carnavalsoptocht in Grevenbicht was deelgenomen, een lelijke smak gemaakt. Met gekneusde ribben en de nodige pijnstillers was hij aan bed gekluisterd.

Daarom ontbreekt Martijn op de foto die een uurtje vóór het Gawstrèkke werd gemaakt. Geen nood overigens. Want met de prijs wilde het Gabriëlfonds ook onderstrepen dat Eige Wies steeds meer een herkenbare waarde wordt binnen de Beegse muziekwereld. De recente deelname aan het LKZH en de jarenlange muzikale bijdragen aan de Beegse Mès tonen de veelzijdigheid en de muzikale kracht van deze kapel. Beeg vaart er wel bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here