6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Basisschool leerlingen de Kingbeek bezoeken Muziekcentrale Adams

Enige tijd geleden hebben het schoolorkest en schoolkoor van basisschool de Kingbeek een bezoek gehad van o.a. tweede kamerlid Thierry Aartsen tijdens een repetitie. Tijdens dit bezoek werd er uitgelegd wat de school en het muziekcollectief (Aurora, Cecilia en Concordia) doen voor het schoolorkest en schoolkoor. Bij dit bezoek waren ook mensen aanwezig van het Huis van de Kunsten.

Het Huis van de Kunsten gaat binnenkort een nieuw initiatief lanceren, waarbij zij nog meer muziek binnen basisscholen willen brengen. Om dit project een grootse start te geven, willen zij een groot optreden organiseren voor schoolorkesten. Zij waren zo onder de indruk van het schoolorkest (en dat terwijl het schoolorkest niet eens volledig was, omdat het een repetitie op een van de twee locaties betrof) dat de Kingbeek als eerste schoolorkest hiervoor is uitgenodigd.

Op vrijdag 24 mei zal er na schooltijd (van 15:30 tot 17:00 uur) een groot treffen van schoolorkesten plaatsvinden in het teken van dit nieuwe project, waarbij ook één, of enkele nummers gezamenlijk ten gehore zullen worden gebracht. Dit alles zal plaatsvinden bij muziekcentrale Adams in Ittervoort.

Tijdens de aftrap van dit project zullen ook enkele genodigden aanwezig zijn o.a. cultuurgedeputeerde Ger Koopmans. Daarnaast is de zaal ook open voor publiek.

Naast het feit dat het een geweldige middag zal worden, is dit een perfecte mogelijkheid om ons als schoolorkest van BS de Kingbeek te presenteren naar de buitenwereld. Een dergelijk optreden is een hele mooie plek om te laten zien hoeveel plezier kinderen halen uit het maken van muziek. Daarbij is het dan wel belangrijk dat wij ons zo volledig mogelijk kunnen presenteren, daarom hopen we natuurlijk dat alle orkestleden en koorleden mee kunnen gaan. Daarnaast krijgt de school ook nog een mooi aantal (oefen) instrumenten, zodat we ons muziekonderwijs nog verder kunnen uitbreiden.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws