6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Beegter Kermis straks verdwenen ?

Wat ooit een jaarlijks hoogtepunt was in de Grevenbichtse gemeenschap, ondervindt in de laatste jaren een dalend enthousiasme. Traditiegetrouw kwamen veel oud dorpsbewoners terug naar hun geboortedorp voor de prachtige Pinksterprocessie en de altijd oergezellige kermis.

Maar we merken de laatste jaren een behoorlijke teruggang, er staan steeds minder attracties op de kermis. Verleden jaar stonden er geen autoscooters en voor de kleintjes zelfs geen carrousel meer. En krijgen we in de toekomst nog een nostalgische rups, een schiettent, een bulldozer spel of de gewone snoeptent ?

Teleurstelling

Met de winterkermis werden nog minder attracties gepresenteerd. Voor velen een teleurstelling. Niet alleen in Grevenbicht merken we een teruggang, maar ook in andere kerkdorpen lijken de kermissen te verdwijnen of zijn zelfs al helemaal verdwenen.

Minimale kwaliteit van aanbod

Kermis exploitanten zijn minder snel geneigd hun attractie op te stellen gezien de teruglopende bezoekerscijfers. De gemeente heeft afspraken gemaakt met een aantal kermisexploitanten over het aanbod van attracties. Om dit te bewerkstelligen worden middelen ingezet ten einde aan een minimale kwaliteit van aanbod te voldoen.

Dat er op dit moment kermis attracties op het burgemeester Kotenplein staan, betreft een vergissing van de exploitant, die heeft aangegeven zich te hebben vergist in de datum. De najaarskermis zal dit jaar daarom plaatsvinden van zaterdag 18 t/m maandag 20 november. Dit is een dag korter dan gebruikelijk. Op die manier kan de weekmarkt op dinsdag gewoon plaatsvinden. De opbouw van de kermis is overigens klaar.

GOB en CDA

Het GOB heeft tijdens de behandeling van de kaderbrief in de gemeenteraad Sittard-Geleen aandacht gevraagd voor de kleine kermissen. En gezien het belang van de kermissen in de kleine kernen en wijken heeft het GOB voorgesteld om in samenspraak met de inwoners te kijken naar mogelijke alternatieven.

Het CDA heeft dit najaar ook al schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W gemeente Sittard-Geleen. In een antwoord werd aangegeven dat dit probleem bij de gemeente bekend is.

Maar is dit allemaal voldoende?

Daarom heeft een lokale delegatie van het CDA en de Dorpsraad Grevenbicht Papenhoven Schipperskerk een overleg gehad met als doel te onderzoeken, op welke manier de Grevenbichtse Pinksterkermis weer het aantrekkelijkste hoogtepunt van het jaar gemaakt kan worden.

Maar dat kunnen zij niet alleen, hierbij hebben zij de hulp nodig van de inwoners, van u dus!

20 Mei 2018 lijkt ver weg. Toch kunnen we nu al aan de slag en wanneer iemand een idee, een plan of een alternatief  heeft en/of zijn bijdrage wil leveren, dan kan gereageerd worden op het mail adres van de Dorpsraad Grevenbicht Papenhoven Schipperskerk: dorpsraadgps@hotmail.com

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws