14.1 C
Grevenbicht
vrijdag, 24 mei 2024

Belangrijke nieuwe mijlpaal. Architect unilocatie Grevenbicht-Obbicht bekend

Architectenbureau FrenckenScholl uit Maastricht gaat de nieuwe school (kindcentrum) en de sportgebouwen op de unilocatie tussen Grevenbicht en Obbicht ontwerpen. Het Maastrichtse bureau, dat ruime ervaring heeft met schoolgebouwen en sportinfrastructuur, kwam als beste uit de aanbesteding voor het ontwerp van het nieuwe complex.

Nu de architect bekend is, start de ontwerpfase van het project unilocatie. Hierbij worden niet alleen de toekomstige gebruikers, maar ook de omgeving betrokken. Want het gemeentebestuur heeft eerder al aangegeven dat heel belangrijk te vinden. Meer informatie hierover volgt binnenkort. De partners van de unilocatie (Stichting Kindante, (Kindcentrum De Kingbeek,) Kinderopvang Handj in Handj, Mik & PIW Groep, Sportstichting SittardGeleen, TC Bicht ’14, SV Argo en de gemeente) zien deze volgende stap met vertrouwen tegemoet. Volgende stappen

De komende maanden wordt het ontwerpproces doorlopen, dat gebeurt van grof naar fijn. Tijdens de eerste maanden werken de architecten zich in het programma van eisen in. Ze vertalen dit, samen met de gebruikers, in een vlekkenplan voor het terrein en het gebouw. In de volgende fase wordt dit plan verder uitgewerkt naar eerste conceptversies van onder meer plattegronden, gevels en de inrichting van het terrein. Het streven is het voorlopig ontwerp voor de zomervakantie aan de omgeving te presenteren. Daarna wordt een aannemer gezocht worden om als ‘bouwteampartner’ het ontwerp verder mee uit te werken.

Dit jaar wordt ook gestart met de herinrichting van de Kempenweg en de verkeerskundige aanpassingen op de Kempenweg en Houtstraat. De aandacht gaat hierbij onder meer uit naar het realiseren van een verkeersveilige omgeving, met veilige fietsroutes en overzichtelijke parkeervoorzieningen.

Beroepsprocedure
Naar aanleiding van het vastgestelde bestemmingsplan voor de unilocatie zijn twee beroepschriften ingediend. In afwachting van de uitspraak van de Raad van State hierover wordt alvast de aanvraag van de omgevingsvergunning (bouwvergunning) voorbereid. Ook gaat de aankoop van de benodigde grond in het middengebied door. Van twee eigenaren zijn inmiddels de gronden gekocht. Met een derde eigenaar is in principe een akkoord bereikt, met de overige grondeigenaren wordt nog onderhandeld.

Vrijkomende school- en sportlocaties
Ook wordt gewerkt aan de plannen voor de vrijkomende school- en sportlocaties in Grevenbicht en Obbicht. Specifiek voor de schoollocaties in beide dorpen wordt hierbij ook gekeken naar een plan van een aantal inwoners om op deze locaties woningbouw te realiseren. Over dit burgerinitiatief vinden gesprekken plaats met de initiatiefnemers. Het spreekt voor zich dat in eerste instantie de focus ligt op de locatie in Obbicht, omdat die nu al niet meer gebruikt wordt voor onderwijsdoeleinden. Ook de Provincie Limburg vindt de ontwikkeling van deze schoollocatie in Obbicht belangrijk en heeft er afspraken over gemaakt met het gemeentebestuur.

Blijf op de hoogte!
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over de unilocatie? Bezoek dan vanaf nu regelmatig ons online platform www.metsittardgeleen.nl/unilocatie. We houden u hier op de hoogte van de voortgang en het laatste nieuws. Het platform wordt ook gebruikt tijdens ontwerpproces.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws