De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft donderdagavond 24 juni met een ruime meerderheid het bestemmingsplan ‘Unilocatie Grevenbicht-Obbicht’ vastgesteld. Dertig van de aanwezige 35 raadsleden stemden vóór het nieuwe bestemmingsplan, waarmee het mogelijk wordt om in het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht een nieuwe school (Kindcentrum) en sportaccommodaties te realiseren.

,,Met de vaststelling van dit bestemmingsplan zetten we een belangrijk stap op weg naar de daadwerkelijke bouw van de nieuwe school en de sportaccommodaties,” zei een verheugde wethouder Pieter Meekels in een eerste reactie na het debat in de raad.

Sinds maart vorig jaar is gewerkt aan het bestemmingsplan. Ook is verschillende malen overleg geweest met betrokkenen en zijn inspraakbijeenkomsten gehouden.

Ondertussen wordt er in het gemeentehuis al gewerkt aan de concrete invulling van het gebied. De tekening bij dit artikel geeft een eerste, globale mogelijkheid weer, waarbij uiteraard wel de plek van de sportvelden en de gebouwen al is conform het vastgestelde bestemmingsplan, maar de vorm van de gebouwen nog niet vaststaat.

Het schoolbestuur en de sportverenigingen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarin geven ze onder andere aan gezamenlijk gebruik te zullen maken van faciliteiten op de Unilocatie. Ook zullen activiteiten, zoals trainingen, aansluitend aan schooltijden plaatsvinden om verkeersbewegingen te verminderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here