Op woensdag 4 maart is er in het Podiumkerkje aan de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht een informatiebijeenkomst over plannen voor de Beegse Maasvallei.  Aanvang: 1930 uur. Dan worden de plannen ontvouwen met betrekking tot het realiseren van recreatieve voorzieningen in het buitengebied rond Grevenbicht. De organisatie is in handen van de Stichting Beegse Maasvallei i.o.

De stichting Beegse Maasvallei i.o. is ontstaan uit het initiatief van het Podiumkerkje met jonge architecten en de werkgroep Nieuwe Grensmaasnatuur. Gezamenlijk hebben we gezocht naar recreatiemogelijkheden en voorzieningen in het gebied ten westen van de dijk tussen Obbicht en Illikhoven. 

WORKSHOP GRENSMAAS
Wij, een aantal inwoners van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk, willen graag iets doen met de uitkomsten van de Expositie TINY, de Workshop Grensmaas van het Podiumkerkje met 3 jonge architecten en het rapport van de werkgroep Nieuwe Grensmaasnatuur.  Wij willen 5 ideeën realiseren voor en met de bewoners van Beeg.

SAMENWERKING
Hiervoor richten we de “Stichting Beegse Maasvallei” op, zoeken samenwerking met het Consortium en vragen we subsidie aan bij gemeente, provincie en Europa. Ook hebben wij verenigingen en organisaties bezocht die deskundigheid bezitten over flora en fauna, cultuur historie en landschap.

De bedoeling is dat wij samen met deze verenigingen, organisaties en geïnteresseerde bewoners blijven optrekken. Die worden dan ook van harte uitgenodigd voor de bespreekavond op 4 maart 2020.

AFGRAVEN GELUIDSWAL
Eind 2020 wordt de geluidswal in Grevenbicht afgegraven en is het gebied weer vrij toegankelijk. Ook het gebied rond Schipperskerk en ten westen en noorden vanaf de Kink is dan toegankelijk. De toekomstig eigenaar en beheerder Natuurmonumenten zal het gebied inrichten met struinnatuur: een aaneengesloten natuurgebied van Borgharen tot Roosteren, beheerd door grote grazers.

GEBIED TOEGANKELIJK MAKEN
Wij willen naast de struinnatuur ook kleinschalige voorzieningen zodat het gebied toegankelijker wordt en meer bewoners en recreanten van het gebied kunnen genieten. Het gaat over het gebied ten westen van de dijk tussen Obbicht en Illikhoven. Hiervoor zijn concrete projecten gezocht die voor 2023 in het gebied gerealiseerd kunnen worden.

UITKIJKHEUVEL
We hebben het dan over wandelpaden rond de Elba, een uitkijkheuvel op de Elba, een natuurleerpad bij Schipperskerk,  een vogelobservatiehut met Tiny museum aan de Slapersdijk en een Keien-klimtoren bij de Kink. Ook hebben wij verenigingen en organisaties bezocht die deskundigheid bezitten over flora en fauna, cultuur historie en landschap. Wij hebben hen gevraagd om ons te adviseren en betrokken te blijven.

Om dit alles te kunnen realiseren hebben wij enthousiaste en deskundige vrijwilligers nodig.

Op de bijeenkomt gaan wij onze projecten en aanpak toelichten. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen, maar ook om aanvullend suggesties te doen. Bent u echt gemotiveerd, vindt u het leuk  en wilt u iets bijdragen, dan kunt u zich opgeven als vrijwilliger voor een of meerdere projecten.

Om een idee te hebben hoeveel mensen er komen, kunt u zich via de mail aanmelden: info@podiumkerkje.nl

2 REACTIES

  1. Als je nu in Roosteren gaat kijken naar de pony’s lopen de tranen je over de wangen. Wat een verschrikkelijke verwaarlozing! Ik hoop van harte dat dit niet gaat gebeuren in Grevenbicht.

    Ik kan jullie aanraden eens te kijken op facebook: Stichting Annemieke. Daar staan ook foto’s van de pony’s die in roosteren staan.

    Je mag ook contact met mij opnemen voor de foto’s.
    susanne.hubens@gmail.com
    tel 06-54332370

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here