Op zondag 2 februari zal Big Band Beeg optreden bij Ernesto’s op de Markt in Sittard. Vanaf 13.30 uur speelt het 18-koppig ensemble onder leiding van Richard Didden een breed repertoire met o.a. blues, funk, latin en jazz.

Kaarten kosten maar € 5,00 en zijn te reserveren via bigbandbeeg@gmail.com.

Het is niet de eerste keer dat de enthousiaste band in deze gezellige setting bij Ernesto’s solisten van formaat mag verwelkomen. Er mag al voorzichtig van een traditie worden gesproken. Drie jaar geleden stonden immers saxofonist Harry Lambrichts en trompettist Ruud Breuls in de spotlight en in 2018 was tromboniste May Peters te gast.

Deze top-optredens krijgen zondag 2 februari een vervolg,  want opnieuw heeft de band gerenommeerde gasten uitgenodigd. Dit zijn niemand minder dan ‘good old’ Leo Janssen (saxofoon) en het jazz-talent Christian Altehülshorst (trompet).

Leo Janssen (NL) studeerde aan het conservatorium van Maastricht klassiek saxofoon. Hier studeerde hij in 1982 af. Drie jaar later voltooide hij de opleiding saxofoon lichte muziek aan het Hilversumse conservatorium. In die 3 jaar speelde hij al bij bekende formaties als de Skymasters, the Dutch Jazz Orchestra en de Eef Albers Band. Na zijn afstuderen in Hilversum werd hij meteen benoemd bij het eveneens roemruchte Metropole Orkest (klarinet en tenor-saxofoon). Hij speelt daarnaast in diverse andere muziekformaties en geeft les.

Christian Altehülshorst (D) volgde muziekonderwijs in Quebec en toog daarna vier maanden als dirigent en componist van een Brassband door Uganda. Als snel trad hij veel op met allerlei Jazz Bands, maar hij ging toch nog in 2011 naar de Hochschule für Musik und Tanz in Köln. Na een tussenstop in Straatsburg ging hij in 2017 terug naar Köln. Inmiddels heeft hij maar liefst in 50 landen optredens verzorgd. Momenteel woont hij in Parijs en was en is hij o.a. actief met de Belgische band Reve d’Elephant en in de Sir Sazerac Swingers, een van de toonaangevende formaties in de Duitse Jazz-scene. Voor optredens met de Perzische Superstar Shadmehr Aghili vliegt hij wel eens een dagje op en neer naar Dubai. Ook trad hij o.a. op bij Jan Böhmermann bij het ZDF-programma Nero.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here