Afgelopen zondag vond in Sittard-Geleen de tweede editie van Struinen in de Tuinen plaats. In heel Sittard-Geleen waren maar liefst 21 tuinen gevuld met lokale artiesten die 59 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de tweede editie een overweldigend succes was!

Van Grevenbicht tot Sittard-Centrum, van Geleen Zuid tot Limbricht; heel Sittard-Geleen stond in het teken van Struinen in de Tuinen. Van spetterende dansvoorstellingen tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Chelsi Maas: “Het is leuk om te zien dat het festival zich niet alleen heeft beperkt tot het centrum, maar zich ook heeft gevormd in de gemeentelijke dorpen buiten Sittard en Geleen. Veel enthousiaste geluiden al tijdens de voorbereiding, dit zag je ook terug op de dag zelf.” Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan… je eigen buren.

Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Gluren bij de Buren en op zondag 3 juli Struinen in de Tuinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here