De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) publiceerde vorige week een tof artikel over repeteren in kleine groepen (ensembles) en het evenement “Blaoze in Beeg” op 27 september, georganiseerd door Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, in samenwerking met de lokale ondernemer Slijterij Party Service Van Didden.

Nu de huidige Corona-maatregelen het weer mogelijk maken om samen te musiceren dient voor veel muziekverenigingen de volgende fase zich aan: welke activiteiten kunnen binnen de veiligheidsnormen op touw gezet worden om de muzikanten weer een muzikaal doel aan te bieden? Waar repeteer je voor als grote concerten niet door kunnen gaan, en hoe kun je het publiek tóch laten genieten van live muziek?

De muzikale rondwandeling “Blaoze in Beeg” is een mooi voorbeeld van wat er binnen de huidige beperkingen mogelijk is. Het project levert bovendien veel plezier op voor de muzikanten van de harmonie, juist omdat er op een andere manier, in een andere samenstelling en met andere muziekstukken gerepeteerd wordt.

Lees het bijgesloten artikel van de KNMO voor meer details over repeteren in ensembles én het evenement “Blaoze in Beeg” op 27 september, of kijk op www.cecilia-online.nl! Binnenkort volgt meer info over hoe je kunt deelnemen aan de wandeling!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here