17 C
Grevenbicht
vrijdag, 14 juni 2024

Burgerkoningschieten en Burgerdrietal-schieten Schutterij Eendracht

Altijd al eens onder de zware schuttersbuks willen staan? Dan is het Burgerkoningschieten en het Burger drietal-schieten van Schutterij Eendracht een uitgelezen kans om de echte schutterssfeer te proeven!

Op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei a.s.) zal om 15.00 uur het Burgerkoningsschieten plaatsvinden. Daarbij kunnen de deelnemende schutters strijden om de eretitel Burgerkoning. Het inschrijfgeld bedraagt slechts EUR 3,00.

Op diezelfde dag zal ook de eerste ronde van het Burger drietal-schieten plaatsvinden. Geïnteresseerden hebben net als voorgaande jaren de mogelijkheid om op meerdere dagen een poging te wagen een aantal punten af te schieten. Er zijn dit jaar maar liefst 3 dagen gepland waarop burgers kunnen komen schieten. Tijdens deze dagen kan geschoten worden met drietallen. Bij ieder drietal mag maximaal één actieve schutter meedoen. Deelnemers mogen zich ook met meerdere drietallen inschrijven en op meerdere dagen schieten. Per drietal kan voor EUR 5,00 een schietkaart worden aangeschaft welke recht geeft op 3 maal 3 schoten. Een volle schietkaart (dat wil zeggen 9 raak geschoten punten) geeft recht op deelname aan het kavelen. Ieder eerste schot (van iedere schutter) wordt gezien als een proefschot en telt niet als een eventuele misser. Naast op Hemelvaartsdag kan op zaterdag 15 juni a.s. en op zaterdag 17 augustus a.s. worden geschoten. Op Hemelvaartsdag wordt om 15.00 uur gestart met het schieten. De aanvang op de zaterdagen is 18.00 uur.

Het kavelen van het Burger drietal-schieten zal plaatsvinden op zaterdag 31 augustus a.s. vanaf 15.00 uur. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen.

Voor zowel het Burgerkoningschieten als het Burger drietal-schieten geldt dat overlegging van een geldig legitimatiebewijs vereist is. Aanmelden kan ter plekke dus vooraf opgeven is niet nodig.

Genoemde activiteiten zullen plaatsvinden bij onze schutterslocatie “De Brammert”, aan de Lookerweg 14 te Papenhoven. Op de schietdagen zijn onze bar en keuken geopend. Wij nodigen eenieder van harte uit om op deze wijze de unieke schutterssfeer te komen proeven. Toeschouwers zijn uiteraard ook welkom.

Tot slot wijzen wij u er op dat Schutterij Eendracht op zondag 21 juli a.s. het ZLF 2024 zal organiseren en een week later het tweede bondsfeest van Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o.. Meer info vindt u op www.ZLF2024.nl.

Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws