4.5 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Burgerschieten bij schutterij Eendracht

Altijd al eens onder de zware schuttersbuks willen staan? Dan is het individuele Burgerkoning(in)schieten en het Burger-drietalschieten van Schutterij Eendracht een uitgelezen kans om de echte schutterssfeer te proeven!

Op donderdag 18 mei a.s. (Hemelvaartsdag) zal vanaf 14.00 uur op onze schutterslocatie “De Brammert” aan de Lookerweg 14 te Papenhoven geschoten worden voor de titel Burgerkoning(in) 2023. Iedereen kan zich onder de buks begeven om te trachten de vogel af te schieten. Schietervaring is daarvoor niet nodig. Onze buksmeesters zullen zorgen voor de nodige instructies. Het belooft een spannende, maar vooral gezellige wedstrijd te worden. De bar en onze keuken zijn uiteraard geopend. Gezelligheid verzekerd! Overlegging van een geldig legitimatiebewijs is vereist. Vooraf opgeven is niet nodig. Het inschrijfgeld bedraagt slechts EUR 2,00.

Het Burger-drietalschieten zal net als de voorgaande jaren niet op één maar op meerdere dagen plaatsvinden. Er zijn dit jaar drie dagen gepland waarop geïnteresseerden op de Brammert kunnen komen schieten. Er kan dan geschoten worden met 3-tallen. Bij ieder 3-tal mag maximaal één actieve schutter meedoen. Deelnemers mogen zich ook met meerdere 3-tallen inschrijven en op meerdere dagen schieten. Per 3-tal kan voor EUR 5,00 een schietkaart worden aangeschaft, welke recht geeft op 3 maal 3 schoten. Een volle schietkaart (dat wil zeggen 9 raak geschoten punten) geeft recht op deelname aan het kavelen. Ieder eerste schot (van iedere schutter) wordt gezien als een proefschot en telt niet als een eventuele misser. Overlegging van een geldig legitimatiebewijs is vereist. Aanmelden kan ter plekke dus vooraf opgeven is niet nodig.

De zaterdagen waarop burgers kunnen komen schieten zijn:

donderdag 18 mei as., aanvang 16.00 (aansluitend aan het Burgerkoning(in)schieten dat om 14.00 uur begint)

zaterdag 17 juni as., aanvang 18.00 uur

zaterdag 26 augustus as., aanvang 18.00 uur

Het kavelen zal plaatsvinden op zondag 17 september as. om 14.00 uur. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen.

Wij nodigen eenieder van harte uit om op deze wijze de unieke schutterssfeer te komen proeven. Toeschouwers zijn uiteraard ook welkom.

Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws