14.1 C
Grevenbicht
vrijdag, 24 mei 2024

‘De buren exposeren’

Dit gebeurt in de Houtstraat 35 te Grevenbicht. Twee kunstenaars die al lang hier wonen, exposeren beelden en schilderijen en en 1 nieuwe inwoner en kunstenaar exposeert beelden en een social-design werk. Social design is een oplossing bedenken voor maatschappelijke problemen. 

Het geexposeerde werk is een getest plan waar 6 jaar aan gewerkt is:, hoe kun je een wijk of regio waar geen werk is voor arbeiders, geen perspectief is, weer laten opbloeien c.q. nieuw leven inblazen. en wel zo dat het aantrekkelijk is voor de inwoners en voor bedrijven.

Zowel sociaal als commercieel interessant, dus gedragen bottom-up als top-down. Dit plan is gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week 2014 en is benoemd door de directeur van het design museum te Kerkrade als een oplossing voor de problemen waar Zuid-Limburg voor staat. Inspiratiebron is de Kerkraadse wijk waar 33% van de inwoners analfabeet is en de inwoners al 4 generaties zonder perspectief zijn en afhankelijk van uitkeringen. Dat soort problemen dus!

Tijdens de opening zal Restaurant P de hapjes verzorgen.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws