Het korps van de Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht-Papenhoven stoomt zich klaar voor deelname aan Europees kampioenschap.

Het korps, onder leiding van de enthousiaste dirigent Christiaan Janssen zal op 4 juni afreizen naar Luxemburg-stad, om deel te nemen aan de ‘3rd European Music Competition’. Deze prestigieuze concourswedstrijd is een competitie waar korpsen uit heel Europa aan mee doen.

De afgelopen tijd heeft het korps zich goed voorbereid door middel van diverse repetities, repetitiedagen en teambuildingsactiviteiten. Er zullen vijf muziekwerken gespeeld worden, waarbij het 3e werk ‘Fantasmagorie’ van Alexandre Kosmicki een verplicht moment in het programma is.

Rondom dit werk heeft de dirigent, samen met enkele leden uit het korps een compleet artistiek programma bedacht. Het thema van dit project is dan ook een ‘Pelgrimstocht’. Door middel van dit onderwerp zal het programma een rode draad volgen, waarbij het verhaal van de pelgrim die op tocht is, muzikaal vertolkt zal worden door het harmoniekorps.

Benieuwd naar de voortgang en het resultaat van maanden hard werken? Het korps speelt tijdens het jaarlijkse Maasgouwtoernooi op 3 juni om 18:15 de generale repetitie in de H. Willibrorduskerk in Obbicht.

—–

Bijschrift foto: Korps KH Aurora onder leiding van Christiaan Janssen tijdens een van de voorbereidingsconcerten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here