14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Dorpsraad Grevenbicht Papenhoven Schipperskerk maakt doorstart

Het waren spannende maanden voor de dorpsraad GPS, het voortbestaan heeft op losse schroeven gestaan. Echter het bestuur van de dorpsraad is verheugd te melden dat de dorpsraad een doorstart gaat maken. Onder leiding van de nieuwe voorzitter (a.i) de heer Roel Salden en secretaris de heer Roy Jacobs wordt er momenteel gewerkt aan een opzet om te komen tot een dorpsraad die klaar is voor de toekomst. Hierbij zullen ze, de komende maanden,  ondersteund blijven worden door voormalig voorzitter de heer John Peeters.

DORPSPLATFORM
Voor veel inwoners lijkt het belang van een dorpsplatform, wat de dorpsraad is,  niet voldoende duidelijk te zijn, zo bleek uit de vele gesprekken die de afgelopen tijd gevoerd zijn. Ook lijkt er een ‘stoffig’ imago te zijn rondom de dorpsraad.  Volgens Salden dient er de komende tijd gewerkt te worden aan een platform waar iedere inwoner in het Beegse iets te vinden heeft. “We hebben het in Beeg nog erg goed, we moeten echter waken dat dit niet snel komt te veranderen, vooral wanneer voorzieningen dreigen te verdwijnen”.

LEEFBAARHEID
De dorpsraad zet zich met name in op de leefbaarheid van het dorp en probeert als officieel orgaan tussen de inwoner en de gemeente een brug te slaan en in te spelen op lokale en actuele thematiek. Wanneer de dorpsraad zou verdwijnen, dan zal de directe lijn met de gemeente Sittard-Geleen ophouden te bestaan en dan komt burgerparticipatie in gevaar.

De laatste jaren heeft de dorpsraad zich onder andere bezig gehouden met ondersteuning van het plantsoenparticipatieproject “de Schoffies” aan de dr Duijssenslaan, realisatie van het gedenkmonument aan de Weidestraat en meest recentelijk heeft de dorpsraad een financiële bijdrage geleverd aan buurt “De Raadhuisstraat” voor het onderhouden en ontwikkelen van nieuwe banieren in hun straat. 

De komende maanden gaat er gewerkt worden aan de verdere doorontwikkeling van de dorpsraad 2.0 waarbij er na de zomervakantie een bijeenkomst gepland wordt met de inwoners. Mocht er interesse zijn om het bestuur te ondersteunen, in welke vorm dan ook, dan kan er contact opgenomen worden.

gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws