16 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Dorpsraad Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk zoekt nieuwe bestuursleden

De jeugd heeft de toekomst.

De Dorpsraad G-P-S zoekt nieuwe bestuursleden. Lijkt het jou iets om de leefbaarheid van ons mooie dorp te verbeteren, meld je dan aan.

De stichting Dorpsraad Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk (DR-GPS) bestaat sinds 2006. Het doel is om in het kader van burgerparticipatie de leefbaarheid te behouden dan wel te bevorderen. Dit gebeurt door overleg te voeren met de bewoners, de gemeente of met andere instanties die ervoor kunnen zorgen dat wij ons in Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk thuis voelen.
Zo heeft de DR-GPS zich onder meer beziggehouden met de verkeersveiligheid in onze dorpen, de jongeren en hun ontmoetingsplaatsen, groen onderhoud en de bomenkap in diverse straten en zeker niet te vergeten de Jeu de Boules baan.

Enkele recente voorbeelden van uitstekende burgerparticipatie zijn het project in de Dr. Duysenslaan, waarbij de enthousiaste inwoners zelf het onderhoud en versieringen van het plantsoen in handen hebben genomen. De Weidestraat, waar de omgeving van het Joods monument prachtig is opgeknapt. Ook de participatie bij het buurthuis in de Schipperskerk, die mede door geldelijke steun van het Consortium Grensmaas helemaal is opgeknapt evenals de educatieve projecten rondom het Grensmaas project, die net zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid. Het meest recente voorbeeld is de winterkermis, die dreigde niet door te zullen gaan. Enkele enthousiaste inwoners hebben het initiatief genomen om de winterkermis toch door te laten gaan, ook weer een geweldig voorbeeld van burgerparticipatie. De buurtapp, zeer recent nog aktueel, is ook een burgerinitiatief dat in nauwe samenwerking met de Dorpsraad G-P-S een groot succes is te noemen.

De DR-GPS was altijd aanwezig bij deze initiatieven en fungeerde als contact persoon in de ruimste zin van het woord naar de gemeente Sittard-Geleen toe. De lijnen waren zodoende uiterst kort en succesvol.

Maar… van de huidige drie bestuursleden leden, hebben twee personen aangegeven zich ingaande het jaar 2019 niet meer herkiesbaar te stellen voor de nieuwe termijn. Daardoor krijgt een nieuwe, jongere generatie nu de kans om zijn eigen toekomstige leefbaarheid te gaan bepalen.

Aan alle inwoners nu de vraag of iemand zich wil aanmelden voor het nieuwe bestuur van de DR-GPS ? Wanneer er voor deze functies geen opgaves zijn, zal stichting DR-GPS “in de ijskast” worden gezet. Aanmelden kan tot 31 maart 2019 en beslis mee aan de toekomstige leefbaarheid van je eigen woonomgeving.

Aanmelden kan via het mail adres: dorpsraadgps@hotmail.com
of via een pb-bericht op FB.

Laat uw prachtige dorp niet verloren gaan en meld u aan !

gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Nieuwe bestuursleden kunnen wellicht geselecteerd worden uit de kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen. Als iedere gemeentelijke politieke groepering/ partij een kandidaat levert kan de dorpsraad vooruit. Tevens biedt de dorpsraad een mooie leerschool voor een eventuele sprong naar de gemeenteraad. Aan de politieke partijen hier invulling aan te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws