4.5 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Drukbezocht afscheid Gabriëlfonds

Het afscheidsfeestje van het Gabriëlfonds op 2 juni jl. begon bij het nieuw ingerichte monument van De Gawstrèkker aan de Watermolenstraat. Het talrijk opgekomen publiek zocht de schaduwkant op terwijl Jo van der Sluijs de achtergronden van het nieuwe dubbelmonument nog eens toelichtte en Sjra Savelkoul even later onder applaus het nieuwe monument onthulde.

Samenzijn

Aansluitend vond in de zaal van café De Mert onder het genot van een drankje en een hapje een gezellig samenzijn plaats met de samenwerkende verenigingen. In een PowerPointpresentatie werd op de achtergrond een beeld geschetst van de geschiedenis  van het fonds. In het officiële gedeelte onthulde Jo van der Sluijs een laatste episode die nog vrijwel onbekend was gebleven. Het Gabriëlfonds is de afgelopen jaren namelijk intensief bezig geweest met het realiseren van een derde monument. Bart Pernot en Leon Mulleners werden bedankt voor de prachtige wijze waarop het nieuwe monument rond De Gawstrèkker werd gerealiseerd.

Boekje

Hoogtepunt was de aanbieding van het afscheidsboekje “De vlucht van een idee” aan voorzitter Sjra Savelkoul. Sjra kreeg als grondlegger en inspirator van het fonds van zijn medebestuurders ook een fraaie foto aangeboden als afscheidscadeau. Een bijzondere geste kwam van kapel Eige Wies die de Gabriëlle nog een laatste serenade kwam brengen. Het boekje leidde ter plekke al tot veel leesplezier en is vanaf heden voor de luttele kostprijs van 5 euro te koop bij secretaris Jo van der Sluijs, H. Kruisstraat 52. In het boekje wordt ook beschreven waarom het derde monument niet werd gerealiseerd en hoe deze gebeurtenis het einde van het fonds inluidde, waarna besloten werd de overgebleven gelden ter beschikking te stellen van de samenwerkende verenigingen.

Het fonds sloot af met de woorden: “De vereniging mag dan wel zijn opgeheven, maar laat de saamhorigheid voortbestaan”.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

Big Band Beeg

0

De Roepoepers

0

laatste nieuws