6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Een boost voor de Big Band Beeg

De Big Band Beeg heeft op de Corendon International Big Band Competition in het Haarlemmermeer Muziekgebouw in Hoofddorp, onder de rook van Schiphol, een prima indruk achter gelaten. In een veld van 19 Big Bands uit heel Europa stond de Big Band onder leiding van Richard Didden zeker haar mannetje.

Sound check

Vroeg in de ochtend werd carpoolend naar Hoofddorp vertrokken en na enige organisatie en logistiek werd ingespeeld en de sound check gedaan. Om 12.00 uur startte het optreden voor de belangstellenden en voor de jury. Die bestond uit trombonist Bart van Lier en trompettist Robbert Scherpenisse.

Voorronde

Vocaliste Ellen Bliek leidde door het gevarieerde programma en nam bovendien enkele nummers voor haar rekening. Na de voorronde (er waren 19 bands; 5 in de topklasse en 14 in de eerste klasse) was het luisteren naar andere artiesten, complimentjes van toehoorders krijgen, kijken bij een workshop, een pintje pakken, even de stad in om bijvoorbeeld te lunchen tot het moment van de uitslagen.

Om 18.00 uur maakte de jury de finalisten bekend en in de eerste klasse was dit de band uit Ventspils (Letland) al zeven keer deelnemer en uiteindelijk ook de eindwinnaar van de IBBC. De jury was positief over het gevarieerde repertoire en de performance van de Big Band Beeg en complimenteerde daarnaast vooral Ellen Bliek als uitstekende vocaliste. Na de groepsfoto van een groep tevreden musici werd de ochtendoperatie in omgekeerde volgorde uitgevoerd en reden de auto’s weer naar het Zuiden, waar nog een afzakkertje werd genomen. Het was sowieso super om in deze competitie te mogen uitkomen, want er zijn ieder jaar tientallen aanmeldingen en die worden niet allemaal gehonoreerd. Verder was het een een geweldige en leerzame dag. Een boost voor de BBB.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws