16 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Eerste optreden Seniorenorkest de Kingbeek een succes!

Het Senioren Orkest ‘De Kingbeek is  opgericht begin december vorig jaar en heeft voor het eerst opgetreden  in Schinveld op zaterdag 13 april jl. We hebben daar met onze zustervereniging ‘Senioren Orkest Beekdalen’ gespeeld, dit orkest staat eveneens onder leiding van onze dirigent Jo Savelkoul.

Op het programma stonden popmuziek:  “Happy”, fimmuziek:  de herkenningsmelodie  uit de James Bond films en “Disney Film Favorites” . Verder de mars Bergvolk en 2 klankstudies  van Henk van Lijnschoten. Deze muziekkeuze vormde een uitdaging voor de muzikanten en het klonk prima!

De vooruitgang van het orkest na 4 maanden repeteren heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Aan het einde van het concert hebben we gezamenlijk met orkest de Beekdalen: “Steiger Marsch” gespeeld. Een hele mooie mars als afsluiting om de koelpieten uit Schinveld gelukkig achter te laten.

Een aantal senioren werden onverwachts geplaagd door blessures en ongemakken, maar gelukkig hebben een aantal muzikanten ons uitgeholpen waarvoor onze grote dank.

Op 30 mei spelen we in Beeg vanaf  11.30u in de feesttent ter ere van 44-jaar Zawpense en in het najaar staat al een concert op het programma bij het orkest L’Uni-Age in Born.

Senioren Orkest de Kingbeek wil graag nog groeien in ledenaantal. Wij vragen dan ook  iedereen die zich thuis voelt in de doelgroep 50+ en (in het verleden) ervaring heeft opgedaan met  het bespelen van een instrument, om eens langs te komen bij de repetitie en te ervaren of je net zoveel plezier gaat krijgen aan het repeteren, als wij.

Alle instrumenten zijn welkom, maar in het bijzonder zoeken wij dwarsfluiten, klarinetten en hoorns en piano/keyboard.  Wij repeteren op maandagavond van 20 tot 22 uur in basisschool de Kingbeek St. Catharineplantsoen nr. 2 in Grevenbicht.

Neem gerust contact met ons op

Theo van der Knaap
Theo.knaap@home .nl
of 06 – 23415808

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws