Tussen spanning en structuur

Een aantal jaren geleden is 2 april door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. 

Deze jaarlijks terugkerende dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (www.autisme.nl) meldt dat de meerderheid van mensen met autisme een normale tot hoge intelligentie heeft, maar beperkt is in hun ‘sociale intuïtie’, het aanvoelen van en afstemmen op sociale situaties.

Kunstfotografe Ine Bierings, die als maatschappelijk werker jarenlang ouders van kinderen met een beperking heeft begeleid, herkende al vroeg karakteristieke beelden bij haar kleinzoon Loris. Later, als kunstfotografe, wilde ze deze beelden niet analyseren en verklaren, maar aanvoelen, begrijpen en vastleggen.

In een serie portretten van haar kleinzoon probeert ze weer te geven hoe hij de wereld ervaart en met die wereld worstelt.

De portretten zijn te bezichtigen van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 7 april in het Podiumkerkje, Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here