In 1978 kwam een aantal leden van het toenmalige revuegezelschap Theater Komiek uit Grevenbicht op het idee om live op het toneel het beroemde Wolgalied uit de operette ‘der Zarewitsch’ ten gehore te brengen. Het was een daverend succes en het was een lust om te horen hoe hier de ‘geboorte’ plaats vond van een vriendenclub……De koppen werden bij elkaar gestoken om een soort Russisch koor op te richten, welke door het leven zou gaan met de toepasselijke naam: Maasland Kozakkenkoor. Er werden zangers aangetrokken uit de regio en na enkele repetities vond de première plaats in januari 1979: er stonden 12 ‘kozakken’ voor het eerst op de planken in Gemeenschapshuis  Oos Hoes te Grevenbicht (en nog steeds het huidige repetitielokaal).

Nu is het Maasland Kozakkenkoor dringend op zoek naar eerste en tweede tenoren, baritons en bassen. Kom vrijblijvend de repetitie avond op woensdag van 21.00 tot 22.30 uur bezoeken in Gemeenschapshuis Oos Hoes te Grevenbicht.  Je hoeft niet persé zangervaring te hebben, en noten kunnen lezen is niet noodzakelijk.  Het zingen leer je tijdens de repetitie.

Natuurlijk zijn ervaren zangers ook welkom bij het koor. Bovendien krijg je er een nieuwe vriendenclub bij. Op een ontspannen manier wordt er gezamenlijk gewerkt aan nieuwe en bestaande liederen, waarvan veel liederen bij de meesten wellicht bekend zijn. Binnen enkele weken voel je je thuis bij deze vereniging.  Iedereen helpt je en je krijgt er, zoals eerder al gezegd, nieuwe zangers vrienden bij. Bovendien bestaat het koor louter uit amateurzangers.

Schroom of aarzel niet en kom vrijblijvend luisteren, of meteen meezingen mag ook.

Je kunt ook contact opnemen met de secretaris van het Maasland Kozakkenkoor – Piet Ramakers, tel. 0611722474 – die je alle ‘ins en outs’  van het koor kan vertellen.

Kortom, laat je (zang) stem niet verloren gaan….. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here