DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Born, Buchten, Holtum, Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven, Schipperskerk, Graetheide, Limbricht, Einighausen, Guttecoven en Nieuwstadt. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 14 juli 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. En niet alleen in de dorpen, ook inwoners uit het buitengebied van Land van Swentibold kunnen zich aanmelden voor glasvezel.

“Juist nu veel mensen thuiswerken en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.”, aldus projectleider Bart Helthuis van DELTA Fiber Netwerk.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners van het Land van Swentibold die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Ook kan men op gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor glasvezel. Melden inwoners zich vóór 14 juli 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Eerder heeft DELTA Fiber Netwerk een interessepeiling in Nieuwstadt gehouden. Inwoners van Nieuwstadt, ten westen van de spoorlijn, krijgen nu ook de mogelijkheid zich aan te melden voor glasvezel. Voor een glasvezelaansluiting in het buitengebied moet vastrecht betaald worden. Deze kosten zijn eenmalig € 1.900,-. Een andere optie is om het maandelijks te betalen, dit kost € 15,84 per maand. Daar komen de abonnementskosten van de telecomaanbieders bij: Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Zo hebben inwoners van het buitengebied ook alle voordelen van supersnel internet via glasvezel. Glasvezel Informatiepunt opening 6 mei DELTA Fiber Netwerk opent een

Glasvezel Informatiepunt aan de Kerkstraat 16 in Born
De officiële opening is donderdag 6 mei om 16.00 uur. In deze tijdelijke winkel vertellen we inwoners alles over glasvezel en beantwoorden we graag alle vragen. Ook is het mogelijk om hier een abonnement af te sluiten. Kijk voor de actuele openingstijden op gavoorglasvezel.nl.

Online informatieavonden op 18 & 20 mei
Op dinsdag 18 mei en donderdag 20 mei organiseert DELTA Fiber Netwerk om 19.30 uur een online informatieavond voor inwoners van het Land van Swentibold. Tijdens deze avonden wordt een presentatie gegeven waarin alles over glasvezel én over de campagne uitgelegd wordt. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen. De informatieavond vindt online plaats. Aanmelden kan via gavoorglasvezel.nl.

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Inmiddels hebben al ruim 800.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here