Anno 1950 vierde Harmonie St. Cecilia Grevenbicht met veel luister haar gouden bestaansfeest in de ‘lommerrijke feestweide’ van Huize Berlo in Papenhoven, het domein van de toenmalige voorzitter. Tot de feestgangers behoorde ook Frans Janssen, afkomstig uit Stein. Hij liet al snel een oogje vallen op Mien Brouwers, die destijds vlak bij het feestterrein op de boerderij van haar ouders woonde. Het klokte meteen tussen de twee tortelduifjes en na een periode van welgeteld zes jaar gaven zij elkaar het jawoord.

Vrijdag 14 juli 2006 is het precies een halve eeuw geleden dat hun huwelijk in de Grevenbichtse parochiekerk door pastoor Eijseren werd ingezegend. Deze gouden mijlpijl zal samen met familie, vrienden en bekenden uitbundig gevierd worden. De hoogtijdag begint met een plechtige eucharistieviering uit dankbaarheid in de Catharinakerk aanvang 16.00 uur, terwijl in Gemeenschapshuis Oos Hoes volop gelegenheid bestaat tot het feliciteren en wel van 19.00 tot 20.00 uur.

Voetbalconsul

Frans Janssen (81) verdiende de kost hoofdzakelijk als ondergrondse mijnwerker, later bovengronds, om uiteindelijk zon’n 37 jaar geleden als WAO-er af te zwaaien. Naast zijn grote hobby tuinieren is verenigingsman Janssen al vele jaren nauw betrokken bij het wel en wee van Harmonie St. Cecilia. Zowel bij vv De Ster in Stein als bij vv Armada in Grevenbicht speelde Frans verdienstelijk voetbal. Verder was hij vele jaren als voetbalconsul actief bij de keuring van de velden. Zijn grote passie is momenteel de biljartsport bij seniorenclub “Levensvreugd’ die hij vrijwel dagelijks bezoekt.

Zonnebloem

Gouden bruid Mien Janssen (76) was in haar jeugdjaren onmisbaar op het erf van “Gus van de boer’, later in har eigen gezin met vier mannelijke nakomelingen. Zij kan bogen op een groot scala van maatschappelijke verdiensten voor de samenleving. Haar (bestuurs) lidmaatschap en het muziekbeheer sinds de oprichting van Dameskoor St. Catharina dat de feestdienst muzikaal opluistert en haar jarenlange inzet voor de Zonnebloem afdeling Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk, onderstrepen eens te meer haar betrokkenheid. Ook haar onmetelijk vrijwilligerswerk zoals assistentie bij diverse inzamelingen en acties ten bate van tal van goede doelen, is daarvan een lichtend voorbeeld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here