18.2 C
Grevenbicht
dinsdag, 25 juni 2024

Harie Ferfers, eine sjöt is aoverleeje

Op zaterdagmorgen 15 september 2012 j.l. is Harie Ferfers, eine Sjöt en officier eerste luitenant in ruste van schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht op 79-jarige leeftijd van ons heengegaan.

Harie was lid bij de Broederschap vanaf 25 november 1989. Tijdens de jaarvergadering op 14 maart 1998 heeft hij het kruis van verdienste van de Broederschap mogen ontvangen.
In 2001 is hij samen met zijn dochter Ria het zeer trotse koningspaar van onze Broederschap geweest waarbij ze beiden hoge ogen gooiden en prijzen in de wacht wisten te slepen tijdens hun uitreden op de Bondsschuttersfeesten, Z.L.F. en zelfs op het O.L.S.

Harie was vooral een zorgzame echtgenoot, vader, opa en vriend voor iedereen. Hij was gek op zijn vrouw, kinderen en zeer zeker zijn 5 kleinkinderen, niks was hem teveel, hij stond altijd voor iedereen klaar.

In de tijd dat hij nog met de duivensport bezig was moest hij daarmee stoppen i.v.m. de gezondheid van een van zijn dochters, alles stond altijd in het teken van/voor een ander, iedereen kon een beroep op hem doen. Zijn nieuwe hobby erbij was het opknappen van oude fietsen, wat dat betreft was Harie een tovenaar, hij maakte met gemak van 3 fietsen 1 goede en de bevolking van Grevenbicht deed dan ook vaker een beroep op hem om weer eens een fiets in elkaar te toveren. Het was altijd wel lachen met hem en humor had hij dan ook heel hoog in het vaandel staan.

Harie was jarenlang de grote spil bij het oudijzercomité, dacht altijd aan het geld om de kas verder te spekken. Op de jaarvergadering van 22 maart 2003 is Harie bevorderd voor zijn grote inzet bij de schutterij tot officier eerste luitenant en in 2009 heeft Harie de zilveren verenigingspeld mogen ontvangen in het verzorgingshuis de Lemborgh te Sittard.

Het was goed zo, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen kunnen terugkijken op een hele mooie tijd samen met Harie, en man met veel humor en waar altijd een lach te zien was. Het was goed zo, zijn weg was vrij en het deurtje stond open. Hij mocht gaan.

Met schutterseer (dat was zijn grote wens) zullen wij Harie ten grave brengen op vrijdag 21 september om 10:30 uur, de avondwake is op donderdag 20 september om 19:15 uur.

Schutters geef acht voor uw officier eerste luitenant Harie Ferfers, een man met een lach en een traan.

Wij wensen de gehele familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Harie, bedankt voor alles wat je hebt betekend voor de Auw Sjötte oet “Beeg”.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws