14.6 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Harmonie St. Cecilia herdenkt August Thissen

We zijn ontdaan door het plotselinge overlijden van August Thissen, oud-instructeur, oud-dirigent en Lid van Verdiensten van onze vereniging.

August, beter bekend als ‘Auke’, Thissen werd geboren in een zeer muzikale familie. Vader Lei was voorzitter van St. Cecilia en o.a. vijf van zijn broers waren eveneens muzikant in het harmonieorkest.

Zeventig jaar geleden werd hij door het bestuur gevraagd een drumband op te richten. Hij was van 1952 tot 1964 instructeur van deze groep, die bestond uit tamboers en klaroenblazers. Voor burgerkorpsen een unieke verschijning in die tijd, zeker na de uniformering drie jaar later. Na enkele jaren (1957) werden de eerste dames in de rijen opgenomen, een nieuw fenomeen in de verre omtrek. Van deze drumband was hij ook de gedreven tambour-maître en daarmee beeldbepalend tijdens de straatoptredens en shows in binnen- en buitenland.

In diezelfde tijd speelde August al dwarsfluit en piccolo, en was hij onder-dirigent van het harmonieorkest. Hij had de opleiding dwarsfluit aan het Conservatorium in Maastricht afgerond. Daar behaalde hij bovendien het dirigentendiploma. In 1964 werd hij benoemd tot opvolger van Jos Ruijters en tot 1977 was hij succesvol actief als dirigent van ons harmonieorkest. Een bijzondere prestatie voor een amateur-dirigent!

August Thissen heeft met dit alles onmiskenbaar een groot stempel gedrukt op de ontwikkeling van St. Cecilia. Voor zijn vele verdiensten werd hij in 2008, tijdens de grote reünie van de vereniging, benoemd tot Lid van Verdiensten.

Ondanks zijn verblijf in Born bleef hij alles rondom St. Cecilia met belangstelling volgen. Helaas stond zijn gezondheid het hem een paar weken geleden op het laatste moment niet toe onze WMC-kampioensreceptie te bezoeken.

De vereniging is August veel dank verschuldigd. Dat hij moge rusten in vrede. Onze diepe condoleances gaan naar zijn vrouw Lenie, de familie en naasten.

Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws