16 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Harmonie St. Cecilia herdenkt erevoorzitter Léon Strikers

Op 8 april hebben we met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van onze erevoorzitter Léon Strikers.

Léon was meer dan 60 jaar lid van St. Cecilia, en heeft in die jaren een grote stempel op de vereniging gedrukt als bestuurslid, vicevoorzitter, voorzitter en erevoorzitter.

Hij trad toe tot de drumband in 1960 en was negen jaar als tamboer actief. In 1965 werd hij bestuurslid, aanvankelijk als drumbandvertegenwoordiger. Vijf jaar later hing hij de trom aan de wilgen en ging hij uitsluitend als bestuurslid voor St. Cecilia verder.

In 1973 nam hij de taak van vicevoorzitter op zich. Hij ondersteunde of verving voorzitter Arnold Maassen waar nodig, was een luisterend oor, en een bruggenbouwer op de achtergrond. Daarnaast richtte hij zich vooral op ondersteuning in financiële taken, verzekeringen en de structurering van het instrumentenbeheer. Vaak was hij vanuit zijn normbesef het geweten van de harmonie.

In de jaren negentig was hij lid, en enkele jaren voorzitter, van de Werkgroep Opleidingen en Muzikale Zaken. Ook was hij schakel met het erebestuur en contactpersoon voor de Jongeren Activiteiten Commissie (het JAC) — want ook de jeugd ging hem aan het hart. In de loop van 1999 het voorzitterschap van de vereniging op zich. Die functie vervulde hij tot 2010. 

Vanwege zijn jarenlange inzet voor de harmonie werd Léon in het jubileumjaar 2000, tijdens de receptie van het eeuwfeest van St. Cecilia, Koninklijk Onderscheiden. Hij werd bovendien in 2010 op de algemene ledenvergadering benoemd tot erevoorzitter.

Hij moest vanwege gezondheidsperikelen helaas steeds meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd.

Dat hij moge rusten in vrede. Wij wensen Nicoline, kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte.

Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws