Helaas hebben we afscheid moeten nemen van ons lid, muzikant Ton Kriens, die sinds een aantal dagen in het Hospice in Susteren verbleef.

Stammende uit een echte Cecilia-familie, startte Ton op klarinet en mocht hij in 1967 in het harmonieorkest plaatsnemen. Het orkest stond toen onder leiding van August Thissen. Toen het jeugdorkest “De Wuilisse” werd opgericht, was Ton ook van de partij. Ton schoof geleidelijk door naar de eerste klarinetgroep, waar hij jarenlang op de eerste stoel zijn partij speelde. Ook speelde hij klarinet bij de Kapel “De Dreesjbub’n” die sinds 1975 meer dan 10 jaar furore maakte en vele financiën voor de vereniging bijeen speelde.

Inmiddels was Thijs Tonnaer de muzikale leider. Ook onder zijn leiding was Ton een vaste waarde; hij was zelden afwezig. Vanwege gebitsproblemen werd het klarinet spelen onmogelijk en maakte hij voor de overstap naar de contrabas. Een hele andere tak van sport, maar hij nam meteen les en wist zich dat instrument goed eigen te maken. Dat heeft ook Jos Simons, sinds 2011 dirigent, mogen ervaren. Op straat nam Ton diverse jaren de overslagtrom van het orkest ter hand,. Daarmee trad hij onbewust in de voetsporen van vader Lei, die dit instrument jaren achtereen bij de drumband van St. Cecilia speelde.

Bovendien verzorgde Ton vele jaren het muziekarchief van het harmonieorkest en zorgde hij voor onderhoud en kleine reparaties aan de klarinetten.

In 2017 ontving hij het verguld insigne met zirconia van de KNMO vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap.

Een Ceciliaan in hart en nieren is ons ontvallen. We wensen dochter Carlijn en de familie veel sterkte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here