14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Harmonie St. Cecilia presenteert haar nieuwe seizoen! 

Het programma voor het nieuwe muzikale seizoen van Harmonie St. Cecilia is bekend: tijdens afwisselende optredens in ons eigen dorp, maar ook ver daarbuiten, brengen we met onze muziek een ode aan het wonderbaarlijke natuurschoon van de aarde! We nodigen je van harte uit om te komen luisteren! 

Op bezoek in Izegem (B) 

Op zondag 22 oktober is ons harmonieorkest te gast bij één van de beste fanfareorkesten van België: de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem. De Stadsfanfaren maakt al jaren met veel succes muziek in de hoogste afdeling van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Vanaf 15.00 uur spelen we een dubbelconcert in Schouwburg De Leest, met o.a. “Hymn to the Sun—With the Beat of Mother Earth” (Yagisawa). Ben je in de buurt of nog op zoek naar een leuk weekend-uitje met muziek van de bovenste plank? Kom dan zeker langs! Meer info vind je hier.  

Kerst in eigen dorp 

De muzikanten van onze jeugdopleiding én onze slagwerkgroep slaan de handen ineen voor een verrassend en gezellig kerstconcert! Dit zal plaatsvinden op zondagmiddag 17 december in de grote zaal van Gemeenschapshuis Oos Hoes. Meer info volgt binnenkort! 

We schrijven geschiedenis in Het Concertgebouw in Amsterdam! 

Op dinsdag 16 januari 2024 speelt ons harmonieorkest het concert “Planet Earth” in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam!  

Het Concertgebouw behoort tot de top drie concertzalen van de wereld, beroemd door de vele legendarische concerten van muzikale grootheden als Mahler, Strauss en Bernstein. Amateur (harmonie)orkesten mogen er vrijwel nooit spelen, dus het is super bijzonder dat ons orkest mag plaatsnemen op dit legendarische podium! Voor veel muzikanten is het een droom die uitkomt. Het belooft het een “once in a lifetime” voorstelling te worden, waarmee we als dorpsvereniging bijzondere geschiedenis schrijven! 

Ga je met ons mee? 

Wil je met ons mee naar Amsterdam om dit unieke concert mee te maken? Onze vereniging biedt gereduceerde kaartjes aan, incl. busreis vanuit Grevenbicht naar Amsterdam. Indien je gebruik wil maken van deze aanbieding, zorg dan dat je vóór 1 november je kaartje koopt via onze webshop. Meer info over het programma en de kaartverkoop vind je hier.  

Crossing Borders concerten aan de Maas 

Op 28, 29 en 30 juni nemen we met zo’n 120 muzikanten plaats op een groot buitenpodium aan de Maas in Beeg. Samen met het harmonieorkest van St. Cecilia Rotem (B), onze slagwerkgroep, de muzikanten uit onze jeugdorkesten (inclusief grote play-in), en een aantal bekende artiesten, verzorgen we een muziekspektakel op topniveau waarmee we de verbondenheid tussen de beide Limburgen laten zien. Rode draad tijdens het concert is de Maas met haar vele gezichten, en de mooie gedaantewisseling die de rivier én onze natuur hebben ondergaan door het Grensmaas project. Meer info volgt binnenkort.  

En verder… 

Natuurlijk dragen we dit seizoen ook traditiegetrouw bij aan allerlei activiteiten in en rond ons eigen Beeg! Met feestelijke muziek trekt ons korps door de straten van het dorp, o.a. tijdens vastelaovend en met Pinksteren. Vlak voor Pasen spelen we samen met de collega’s van Kon. Harmonie Aurora en Concordia Obbicht de tweede editie van het Klankkluere concert. Tenslotte gaan we eind 2024 aan de slag met muziek én theater, tijdens een tweetal voorstellingen over de geschiedenis van Beeg! 

Wil je meer weten over onze vereniging, of ben je benieuwd naar onze volledige agenda? Kijk dan eens op https://www.cecilia-online.nl/agenda/ of kom op 5 november gezellig naar onze Open Dag in Gemeenschapshuis Oos Hoes. We verwelkomen je graag! 

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws