17 C
Grevenbicht
vrijdag, 14 juni 2024

Harold K, Thimo Gijezen en Linda Koolen brengen liedjes van zijn nieuwe EP Tussenland

“De singer-songwriter Harold heeft een geheel eigen geluid én de gave om verhalend te vertellen.”
jury Jo Erens Prijs.

Na de succesvolle cd-presentatie in Austerlitz heeft Harold besloten om multi-instrumentalist Thimo Gijezen mee te nemen naar Grevenbicht.
Bovendien zal zijn muzikale vriend, Linda Koolen ook enkele nummers opluisteren.

Voor de nieuwe EP zocht Harold de verrassing. Zo ontstonden er bijzondere samenwerkingen, onder anderen met harpist Laura Lotti en cellist Saartje Van Camp (Spinvis). De teksten zijn associatiever en opener dan voorheen. De productie van het veelzijdige jonge talent Thimo Gijezen is fris en experimenteel.

Harold K, dat is: De grote liefde voor het kleine leven. Gelaagde liedjes in Zösters plat & gangbaarder Nederlands. Indie, roots en folk. Finalist van Mooie Noten 2017. Winnaar van de Jo Erens Prijs 2018. Verteller pur sang. Brengt zijn ongepolijste muzikale verhalen met humor en empathie. Hij zingt en spreekt vanuit het ziel en zit de luisteraar dicht op de huid.

Je kunt hem kennen van zijn fraaie lied Heppeneert dat inmiddels een vaste waarde is in de Limburgse 100 van zender L1. Harold K groeide op als Harold Konickx in Zöstere ‘de groene taille’ of zoals hij zelf zegt als hij ergens op ’t Hollesj speelt: het noordelijkste puntje van Zuid-Limburg. En hoewel hij in Gelderland aan de Lek woont, wil zijn zachte G maar niet slijten.
Harolds songs zijn geworteld in de troubadourstraditie én klinken tegelijkertijd fris en hedendaags. Ze hebben onmiskenbaar schwung.

Hij speelde eerder in het Podiumkerkje, onder anderen met Linda Koolen en het Bordonproject van Henk Hover en de Troubadours van de Toekomst. Nu dan deze voorstelling. Naast liedjes van de succesalbums Heppeneert en Mama Courage en paar Limburgse klassiekers zal Harold zeker werk brengen van zijn nieuwe EP “De bühne van het tussenland,” aangevuld met spoken word of op zien Zösters: gesjpraoke woord.


Harold verheugt zich op het weerzien met het Podiumkerkje.

Zaterdag 8 juni 2024

Kerkje open: Vanaf 19.00 uur / start optreden: 19.30 uur.

Kaarten: € 15

Reserveringen@podiumkerkje.nl met vermelding van code HAROLD en het aantal personen.

Na bevestiging per e-mail is uw kaart definitief gereserveerd. Bij annulering van uw reservering a.u.b. een e-mail sturen aan reserveringen@podiumkerkje.nl

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws