Op zaterdag 12 januari werd in de Zawpensetempel Oos Hoes de jubileumprins van het Zawpenseriek bekend gemaakt. Nadat Prins Eric I en Prinses Birgit hun originele “afscheidswoord” tot de aanwezige Zawpense hadden gericht, startte het meezingfestijn “Stekezènge” met medewerking van ZH de Roepoepers, ZH Nuchter Vertroch en hofkapel Daag & Nach.  

Als eerste werd Tilly Vola-Stoffels zeer terecht tot Iërezawpens 2019 benoemd, dit vanwege haar vele verdiensten bij o.a. harmonie St. Cecilia (25 jaar bestuurslid, nu diverse commissies), Schutterij Eendracht (ook diverse commissies) en haar lidmaatschap bij de stichtingsbesturen van het OLS 2014 en LKZH 2017.

Het nieuwe Seniorenprinsenpaar (als opvolgers van Piet en Riet Vogten) wordt gevormd door Bert en Leida Wessels. Dit actieve Seniorenpaar runt samen hun eigen bedrijf Allround Car Service Wessels in Papenhoven. Zij maken al jarenlang deel uit van de groep Ummer Biejein, die regelmatig in de prijzen valt in de grote vastelaovesoptoch.

Nadat het duo Henk & Ton het publiek flink vermaakt had, werd tenslotte Rik van Didden uitgeroepen tot de 44ste en dus Jubileumprins van VV de Zawpense.

Prins Rik I zal samen met zijn Prinses Maud (Coenen) over de Zawpense regeren. Prins Rik I is actief bij Koninklijk Harmonie Aurora (bestuur en drumband) en TC Bicht. Sinds dit voetbalseizoen probeert de Prins het voetbalniveau bij VV Obbicht alvast op het benodigde peil voor de aanstaande fusieclub (met VV Armada) te brengen. De Jubileumprins is in het dagelijkse leven werkzaam als horecamanager in Attractiepark Toverland.

Prinses Maud is werkzaam in het Tegelzetbedrijf (Coenen) van haar ouders in Sittard. De Prinses is sportief heel actief (wandelen, rennen, bootcampen, snowboarden en tennissen).

Overigens is Jubileumprins Rik I een zoon van Prins Peter I en Prinses Jacqueline (1993) en een neef van Prins Roel I (2011). Diens Prinses, Jessy, is dan weer de zus van Jubileumprinses Maud. Kortom, vastelaovend zit daar in de familie(s).

Op zondag 13 januari vond de kènjermiddig plaats. Na een enerverende en spannende middag werd na loting uiteindelijk bekend dat de nieuwe jeugdige heersers Prins Dave (Hochstenbach) en Prinses Isa (Hansen) zijn. Ze zijn allebei lid van harmonie St. Cecilia, VV Armada en van jeugdafdeling van Heemkundeverenging Bicht. Samen gaan zij dit jaar als Jubileumjeugdprinsenpaar voorop in de vastelaovend voor de jeugd uit het Zawpenseriek.

Alle hoogwaardigheidsbekleders zullen recipiëren op zaterdag 23 februari aanstaande en wel in Oos Hoes. De aanvangstijd is 18.33 uur.

Op 24 februari vanaf 14.11 uur, vindt in Oos Hoes de seniorenmiddag plaats, waarbij Seniorenprinsenpaar Bert en Leida zich zullen presenteren aan de senioren uit het Zawpenseriek. Ouderenvereniging Levensvreugd zorgt in samenwerking met VV de Zawpense voor een mooie middag met optredens van diverse (Beegter) artiesten en een Buuteredner.


G

Fotografie: Guido Hahnraths, www.hahnraths.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here