Gerrit Klee werd afgelopen zondag gehuldigd met de uitreiking van de hoogste onderscheiding van de Protestantse Kerk Nederland voor zijn vele activiteiten binnen de Protestantse Gemeente van Sittard-Grevenbicht. Bijzonder daarbij was, dat Gerrit Klee de eerste laureaat was die deze hoge landelijke onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

De plechtigheid vond plaats in een overvolle Protestantse Kerk aan de Heilig Kruisstraat in Grevenbicht, waar Herman Baars als voorzitter van de Stichting Protestantse Kerk Grevenbicht de jubilaris, zijn familie en de overige aanwezigen welkom heette.

Gerrit Klee ontving deze hoge onderscheiding โ€˜vanwege zijn grote inzet op diverse terreinen voor de oude Protestantse Gemeente van Grevenbicht gedurende ruim vijftig jarenโ€™. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een draaginsigne in goud met briljant, die hem achtereenvolgens werden uitgereikt door Pauline Vandehoek-Mestdagh, wijkouderling Grevenbicht en Lianne van Oord, voorzitter van de gezamenlijke Kerkenraad Sittard-Grevenbicht.

Ds. Joachim Stegink huldigde de jubilaris namens de Protestantse Gemeente Sittard-Grevenbicht en sprak de zegewens uit. Namens de gemeentelijke overheid feliciteerde Wethouder Pieter Meekels de jubilaris. De plechtigheid werd afwisselend opgeluisterd door het Guliks Mannenkoor o.l.v. Sylvia Bergs, het Zangkoor Ons Genoegen o.l.v. Annie Niessen, organist Fedor Coenen en trompettist Roy Hendrix. Na de vele felicitaties in ontvangst genomen te hebben, werd de plechtigheid muzikaal afgesloten met een serenade door de Koninklijke Harmonie Aurora, waarvan de jubilaris eveneens ruim vijftig jaar lid is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here