‘Wat höbbe weer toch gelach’

Annie Savelkoul-Tholen

I Grevenbicht, 20 december 1927
† Born, 4 mei 2020

Annie werd geboren in de Heilig Kruisstraat in Beeg als vierde kind van ‘Vader’ Sjang Tholen en ‘Mooder’ Maria Aerts. Later in de Kerkstraat groeide ze op als een vrolijke, vlotte en leergierige meid.

De oorlog onderbrak ruw haar jeugdjaren, maar ook haar droom over een vervolgopleiding. Als dienstmeisje wist Annie van aanpakken en ‘de Vader en de Mooder’ zou ze tot aan hun dood blijven ondersteunen. Ze was diepgelovig met een grote devotie voor de H. Maria.

In 1945 leerde ze Mil Savelkoul kennen, de liefde van haar leven. Na de verkering trouwden ze en gingen inwonen bij schoonmoeder Merie. Hier werd Jo geboren. Samen bouwden ze een huis aan de Schoolsteeg, waar Frans ter wereld kwam. Haar levensdroom was nu in vervulling gegaan.

Ze stimuleerde haar zonen om het beste uit zichzelf te halen, ook al kostte dat haar zelf offers. Met verjaardagen, Kerstmis, Pasen en Pinksteren pakte ze graag uit met haar kook- en bakkunsten. Ze genoot er enorm van als haar familie bij elkaar was en de anekdotes en grappen over de tafel vlogen. Ze hield van muziek, dans en zong samen met Mil in het kerkkoor.

Als ‘Tholenkind’ was ze vanzelfsprekend fan van harmonie St. Cecilia. Haar familie werd nog uitgebreid met 2 schoondochters en 6 kleinkinderen.

 Later ging ze naar het verzorgingshuis, waar Mil haar iedere dag trouw bleef bezoeken en waar ze nog menige anekdote afsloot met: “Wat höbbe weer toch gelach.”

Annie is gestorven op maandag 4 mei jl.: plots weg uit ons midden, maar nooit uit ons hart. Annie, bedankt voor al je liefde en goede zorgen. Rust nu maar uit. Hartelijk dank voor al jullie steun, medeleven en belangstelling. Mil, kinderen en kleinkinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here