Op 17 september ontvingen we het bericht dat onze mede-muzikant Jan Lebens is overleden. Jan was ongeneeslijk ziek en het was bekend dat de dagen geteld waren, maar toch kwam het nieuws hard binnen.

Jan begon op iets minder jonge leeftijd op trompet en kwam 29 jaar geleden bij St. Cecilia.  Zoon Lars volgde hem een jaar later op dwarsfluit. Jan kreeg les van Michel Hendriks en kwam ook in de Watermolenstraat vaker over de vloer voor ondersteuning van Hermie Smeets. Hij bespeelde de trompet niet alleen bij St. Cecilia, maar speelde ook trompet en flügelhorn bij Marlenticka, een kapel met een voorliefde voor Tsjechische blaasmuziek, met zetel in Reijmerstok.

Jan ging voor de gezelligheid, de 3e helft van de repetitie en menig muzikant werd verrast door grapjes of misschien wel streken. Vooral zijn ‘pauzeclub (lees de derde klarinetgroep)’ had daar mee te maken…..  In 2015 mocht hij het zilveren bondsinsigne ontvangen voor 25 jaar lidmaatschap bij de harmonie.

Ook na de verhuizing naar Stevensweert bleef hij bij St. Cecilia actief. Met de motor naar Beeg en weer terug, tot de gezondheidstoestand dit uiteindelijk belette.

Wij zullen de herinneringen koesteren en wensen Mariet en de hele familie veel sterkte met dit verlies.

Het orkest zal zaterdag zo compleet mogelijk repeteren te Helmond, vanwege het project Armed Man en de uitvoering zondag a.s. in Eindhoven, maar een delegatie van de vereniging zal aanwezig zijn op de crematieplechtigheid die zaterdag om 11.00 uur wordt gehouden in De Grote Hegge te Thorn, adres Waterstraat 9 6017 AJ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here