6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Infoavond Consortium Grensmaas over Trierveld

Consortium Grensmaas organiseert donderdag 7 maart een infoavond voor de inwoners van Grevenbicht, Schipperskerk, Illikhoven en omgeving. De bijeenkomst vindt plaats in zaal Aurora aan de Raadhuisstraat in Grevenbicht. Aanvang 19.30 uur.

Tijdens de bijeenkomst geeft het consortium tekst en uitleg over het plan om grind te winnen op de locaties van de huidige geluidswallen aan de zuid- en noordrand van Trierveld. Dat is geen extra grindwinning, maar compensatie voor de tegenvallende grindopbrengsten van het project Grensmaas in Trierveld. De grindwinning vergt ook geen extra tijd.

Een van de belangrijke voorwaarden die de provincie stelt aan de vergunning voor de ontgrinding is dat het consortium een maatschappelijke meerwaarde moet leveren. 

In afstemming met de gemeente Sittard-Geleen en andere partijen heeft het Consortium als maatschappelijke meerwaarde onder meer voorgesteld een recreatievijver aan te leggen in het zuidelijk deel van Trierveld, De Kingbeek nieuw leven in te blazen, een educatieplek voor de schooljeugd te realiseren, ruimte voor natuur-inclusieve landbouw te scheppen en de recreatieve uitstraling van de Berghaven te versterken. De gemeente Sittard-Geleen heeft ook nog een voorstel gedaan om het vervuilde, voormalig sportterrein in Grevenbicht van een schone grondlaag te voorzien.

Ook die plannen worden tijdens de infoavond nader toegelicht.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws